Якщо військовослужбовець не виходить на зв’язок: що можна повідомити і куди

Якщо військовослужбовець не виходить на зв’язок: що можна повідомити і куди
Фото: ArmyInform
  • Дізнавайтеся як діяти якщо рідні, які воюють, не відповідають на дзвінки. 
  • Коли можна повідомити, куди та яку інформацію.

Під час повномасштабної війни чоловіки та жінки пішли обороняти рідну землю від ворога. Нерідко трапляється, що з ними раптово обривається зв’язок. Це стається з різних причин. Що робити рідним в таких випадках розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. 

Він опублікував 5 рекомендацій для родичів військових:

  • Відео дня
    /li>

Але трапляється так, що їхні рідні надовго втрачають зв’язок з військовими. В Мінреінтергації кажуть, в такому разі треба повідомити на гарячу лінію Уповноваженого зі зниклих безвісти.

— Якщо зв’язок із захисником України втрачено, звертайтеся на гарячу лінію Уповноваженого зі зниклих безвісти та дотримуйтеся чіткого алгоритму дій, — йдеться в повідомленні. 

Фахівцям кол-центру необхідно надати такі дані:

— Якщо побачили фото чи інші дані про зниклих осіб у пабліках – передавайте інформацію фахівцям кол-центру, — додають в Мінреінтеграції. 

Контакти гарячої лінії:

Важливо: якщо вам стане відомо, що ваша близька людина депортована ворогом чи перебуває у полоні, не поширюйте у публічному просторі цю інформацію – разом з її фото та особистими даними. Це приверне особливу увагу ворога до людини, значно ускладнить перемовини щодо повернення та навіть може загрожувати її життю. Разом з тим ви спровокуєте шахраїв, які намагатимуться ошукати вас, вимагаючи гроші за начебто повернення близької людини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач61

    Багато пунктів які не оголошуються рідним і воницього не знають
  • Галина Чернецька

    Не так просто все вияснити!

keyboard_arrow_up