З кондитерською, кафе та хабом. У Хмельницькому відкрили соціальний центр

З кондитерською, кафе та хабом. У Хмельницькому відкрили соціальний центр
Фото з сайту ОВА
  • Центр вважається унікальним.
  • Дізнавайтеся, що там є та для кого він.

Вчора, 3 серпня, на Зарічанській, відкрили новий соціальний центр -  БО “БФ «Карітас – Хмельницький УГКЦ”. У ньому передбачені всі умови для дітей, молоді, людей похилого віку та людей з інвалідністю. Умови створені для соціального функціонування та розвитку, шляхом комплексного соціального обслуговування та реабілітації. Проєкт створений в рамках розширення центру підтримки інклюзії дітей та молоді з особливими потребами в освіту та ринок праці у Хмельницькому, - повідомляють в Хмельницькій ОВА.

Центр вважають унікальним. Адже на 1-2 поверсі розміщена соціальна кондитерська та кафе, з урахуванням потреб молоді з інвалідністю. Це сприятиме працевлаштуванню, наданню соціальної допомоги та трудової адаптації. А також - можливості створення соціального простору, в якому кожен зможе займатись творчістю, брати участь у конференціях та відео конференціях. Отримувати як групове психологічне розвантаження, так і особисте, відвідувати вечори відпочинку, розважальні програми, зустрічатись з цікавими людьми тощо.

На 3 поверсі закладу - центр комплексної реабілітації дітей, який працюватиме як денний стаціонар, курсом по два тижні. Він надаватиме реабілітаційну допомогу дітям з інвалідністю та з органічним ураженням нервової системи. Надаватиме центр і психологічну, логопедичну діагностику та корекцію, проводитиме реабілітацію з використанням сучасних методик та доказової медицини.

Відео дня

Працюватиме також соціальний хаб Inspiration House. Це багатофункціональний соціальний центр з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які перебувають у кризі, а особливо ті, що постраждали внаслідок війни в Україні.

Також в закладі є хостел, який надаватиме тимчасовий притулок як для сімей з дітьми з інвалідністю, які прибули на реабілітацію з інших регіонів, так і для внутрішньо переміщених осіб, які потребують тимчасового житла. 

Центр оснащений пасажирським ліфтом, що забезпечить дотримання рівних прав і можливостей осіб з інвалідністю та усунення бар’єрів як для дітей, так і для дорослих з порушенням зору в поєднанні з порушеннями опорно-рухового апарату.

- Керівництво БО “БФ “Карітас – Хмельницький УГКЦ” запевняє, що реалізація такого інфраструктурного проєкту створить умови дітям та молоді, людям похилого віку та особливо людям з інвалідністю найкращого рівня особистого, соціального функціонування та розвитку, шляхом комплексного соціального обслуговування та реабілітації, - йдеться на сайті ОВА.

Читайте також: Догляд за пенсіонерами в Хмельницькому: що пропонують, які умови та ціни

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Nikolay Derus

    А де на Зарічансьский ???!
  • Valentina Valentina

    Може Вам на роботу потрібні люди, жіночка з інвалідністю, безпосередньо.
  • Іван Вістовський

    Все це завдяки неустанній праці отця Івана Данкевича . Многая літа Вам,Отче!!!
  • ЧитачЧитачів

    Ось і вся різниця між УГКЦ та церквами УПЦ мП.

keyboard_arrow_up