З новими назвами вулиць у Хмельницькому визначились. Останнє слово за мером

З новими назвами вулиць у Хмельницькому визначились. Останнє слово за мером
Близько місяця у Хмельницькому обговорювали декомунізацію. Вже за тиждень перейменують 48 вулиць і провулків. Із новими назвами члени топонімічної комісії визначились. Залишилось лише підписати розпорядження міському голові.
Півсотні вулиць і провулків підпадають під закон про декомунізацію. Вже до 21 лютого їх мають перейменувати. Хмельничани могли подати власні пропозиції та оскаржити ті, які запропонувала топонімічна комісія.
Мешканці не надто активно долучались до обговорення. Впродовж місяця до влади надійшло 96 пропозицій. Рівно половину з них хмельничани відправляли електронною поштою, ще 29 - озвучували по телефону. Окрім цього, у міській раді отримали близько двох десятків письмових листів. Про це сьогодні, 15 лютого, на черговому засіданні топонімічної комісії розповів секретар міської ради Михайло Кривак.
- Із загальної кількості пропозицій  шість було проти будь-яких перейменувань. Отримали близько 30 звернень, суть яких полягала в тому, що людей лякала масштабність запропонованих нами перейменувань. В усіх листах люди просили не виходити за рамки декомунізації, - каже Михайло Кривак.
Як виявилось, ті хмельничани, які все ж включились у процес обговорення, загалом не проти перейменування. Однак люди не зовсім погоджувались із пропозиціями членів топонімічної комісії. Тому пропонували свої варіанти. Багато обурювались і просили владу залишити старі назви. Найбільше обговорення викликали вулиці Тургенєва, Купріна, Гагаріна, Рибалка. Окрім цього, чимало хмельничан проти того, аби Маршала Рибалка носила назву Степана Бандери. 
 
Деякі пропозиції містян були необґрунтованими, тому члени комісії на них мало зважали. Та все ж зміни є. Відтак, вулицю, провулок і переїзд Раскової мали назвати ім’ям Митрополита Шептицького. Але вирішили замінити назву на Ранкову. А Шептицького може невдовзі називатись вулиця Щедріна. Вулицю Достоєвського можуть перейменувати на честь Олени Теліги. Вулицю Коротченка можуть замінити на Амосова. 
Всі пропозиції від хмельничан вже обговорили. Тому днями увесь перелік передадуть на розгляд міському голові. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Савич Владимир

    Переименование Рыбалка в Бандеры будет ошибкой. Есть много других улиц.

    Анонім reply Савич Владимир

    Взагалі назва вулиці Бандери в місті Хмельницькому буде великою помилкою.
  • Анна

    а отец мой свидетелем был, как вот такие "героЇ" во время ВОВ во дворах домов расстреливали своих же, чтобы выслужиться перед фашистами...

    Савич Владимир reply Анна

    Это в районе центрального универмага такие герои Нквдшники расстреливали, чтоб выслужиться перед Сталином и его другом на тот момент Гитлером.
  • Kraplyna Oceans

    Вулиці перейменовуються на честь героїв які заклали свою енергію, свої думки на розвиток, на успіх українців і щастя на цій землі. Якби ми раніше шанували так як треба цих героїв, то сьогодні б не мали сучасних героїв у війні з окупантом.

    Анонім reply Kraplyna Oceans

    Есть герои, а есть специально раскручиваемые и навязываемые личности, для раскола страны подаваемые
  • Анонім

    Мені цікаво яке відношення до декомунізації мають назви вулиць Купріна, Достоєвського, Тургенєва, Пушкіна???

    Анонім reply Анонім

    таке саме як і Пушкін разом з іншими мають відношення до міста Хмельницького і до України вцілому

    Анонім reply Анонім

    Ви не знайомі з творчістю Купріна, Достоєвського, Тургенєва, Пушкіна, якщо так вважаєте :(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up