З палаючої квартири у Старокостянтинові врятували собак і котів: як можна допомогти

З палаючої квартири у Старокостянтинові врятували собак і котів: як можна допомогти
  • Пожежа спалахнула у старенькій чотириповерхівці Старокостянтинова. 
  • Вигоріло пів квартири, в якій живе волонтерка і врятовані нею чотирилапі. 
  • Що відомо про подію і чи потребують допомоги тварини? Розповідаємо подробиці.

У своїй квартирі Ірина із Старокостянтинова тримала собак і котів. Це більше десятка чотирилапих, яких вона підібрала або знайшла покинутих на вулиці. Кілька днів тому в помешканні волонтерки трапилась пожежа. Вигоріло пів квартири. Усіх тварин вдалось врятувати. Та зараз вони потребують допомоги. 

“Прокинулись від котячого нявчання”

Ірина із сім’єю живуть у старенькій чотириповерхівці. В окремій кімнаті мешкали чотирилапі -  чотири собаки і десять котів. Всіх жінка підібрала з вулиці та врятувала від жорстокого поводження. Того ранку 5 листопада Ірина прокинулась від голосного нявчання. Цю історію називає дивом. Адже саме так вдалось вчасно побачити, що горить квартира. 

-  Два тижні тому ми їхали з чоловіком і побачили, що на мосту хтось викинув кошенят з мамою. Їм було десь по півтора місяці. Ми зупинились і хотіли забрати їх. Та кішка була агресивна, шипіла. Тому вирішили, що будемо їздити туди і годувати. Одне кошенятко було більш нещасне, змерзле і навпаки не тікало. Ми його взяли із собою. За 10 днів у нас воно ні разу не мявкало, мовчало. А того ранку нас розбудив його дикий крик. Він ходив по коридору і нявкав, - пригадує Ірина. 

Відео дня

За словами жінки, вона встала, аби перевірити, що трапилось. Відчинила двері спальні, а звідти повалив густий дим. “Розумію, що ми горимо”, - додає Ірина.

Далі швидко розбудила дитину, вивела собак. Врятувались всі, тварини теж не постраждали. Однак пів квартири вигоріло.

Чим можна допомогти?

Причиною пожежі рятувальники назвали замкнення електромережі. Власники кажуть, на той момент в розетках не було увімкнено жодних приладів. Однак проводка в будинку стара. Тобто, замкнуло всередині стіни. В результаті в квартирі повністю вигорів балконний блок, повибивало вікна й згоріли меблі. 

Наразі електрики у помешканні немає. Підключать її, якщо по всій квартирі замінять проводку на мідну. Так пояснює власниця оселі.

-  Всі тваринки живі, ми встигли їх врятувати. Але в кімнаті, де жили котики, тепер немає вікна і опалення. Готувати їм їжу зараз немає можливості, - каже Ірина. 

Жінка каже, живуть наразі у двох вцілілих кімнатах із собаками. Адже перебиратись нікуди. Небайдужих мешканців просять допомогти - з кормом чи теплими лежачками для тварин, аби вони не мерзли. 

Для підтримки:

  • Номер картки: 4323 3473 7496 2659
  • Для деталей: 097 081 55 36 (Ірина).


 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up