Хмельницький попрощався з 27-річним Євгеном Ролдугіним, який загинув на Харківщині

Хмельницький попрощався з 27-річним Євгеном Ролдугіним, який загинув на Харківщині
  • Євген “Тунгус” загинув, рятуючи пораненого побратима. 
  • Важко злічити людей, які прийшли віддати останню шану Герою.

“Дива не сталося…”, - так батьки сприйняли загибель сина Євгена Ролдугіна. Талановитий спортсмен, учасник Революції Гідності, автор книги “Час відважних” і мужній воїн. 

Хлопець з позивним “Тунгус” пішов воювати у 18 років. В його житті були бої під Маріуполем, в Пісках та Авдіївці, бої за район шахти “Бутівка”. “Тунгус” отримав поранення під Києвом наприкінці березня цього року. Попри це, він контролював евакуацію поранених військових й хоробро вів бій. Його друзі кажуть: 

“Женя багато років боровся за нашу незалежність і за кожного з нас”.  Сьогодні, 19 вересня, Хмельницький прощався зі своїм Героєм. Тепер йому назавжди залишиться 27...

Відео дня

Ускладнений рух і величезна черга до будинку ритуальних обрядів. Друзі, однокласники, побратими і всі ті, хто знав Євгена - люди одні за одним несли квіти. У приміщенні - справжня тиснява. Поруч із закритою труною стояли рідні. На одному з фото - усміхнений Євген Ролдугін. Напевно таким його і запам’ятають знайомі і близькі. Одна з його колег не стримуючи сліз каже: "Він завжди був як промінчик щастя". 

Як розповів однокласник загиблого воїна Сергій, з Євгеном вони підтримували зв’язок і спілкувались після школи. Каже, запам’ятає його інтелігентною людиною.

  • Женя багато знав про нашу історію. Він знав, що ця російська навала не одне століття проти нас йде і винищує українців. Женя реально боровся за нашу незалежність, за життя кожного з нас. Востаннє ми спілкувались з ним в серпні: я запитав, що йому потрібно. Він сказав: "дякую, все є". А 15 серпня я привітав його з Днем народження. Я знаю, що Женя мріяв жити у незалежній Україні, - поділився товариш. 

Євген Ролдугін воював у складі добровольчого батальйону, мав звання старшого солдата. Був бойовим медиком. У хлопця назбиралось чимало нагород, які сьогодні тримали поруч з труною. Одна з нагород має назву “Воля і мужність”, яку воїну вручив Олександр Симчишин. 


За словами мера, він теж був особисто знайомий з Євгеном. 

  • Кілька років тому ми зустрілись на заході до Дня добровольця. Женя був добровольцем, який пішов захищати Україну не 24 лютого, а значно раніше. Я вручав йому нагороду “Воля і мужність”. Жені було вручати її просто і легко. Бо ця нагорода як про нього. Женя собою показував, що таке справжня мужність. Він зовсім молодим йшов захищати з власної волі. 

“Тунгус” загинув 11 вересня на Харківщині. За словами побратимів, рашисти розстріляли санітарний автомобіль Євгена, коли той вивозив з поля бою важкого пораненого. Героя поховали на Алеї Слави. 

За словами Симчишина, з початку війни, тобто з 2014 року, Хмельницький поховав більше 110 Героїв. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (432)
  • Микола Шульга

    Царство небесне тобі Герой України
  • Людмила Дяковська

    Вічна пам'ять
  • Алла Сошко

    Вічна пам'ять Герою.
  • Любовь Пічкуренко

    Царства небесного і вічного спокою, світлої пам'яті, земля хай буде пухом, і рідним великого співчуття, Слава Герою

keyboard_arrow_up