З шепетівчанки, яка від’єднала квартиру від теплопостачання, стягнули борг за 2 роки

З шепетівчанки, яка від’єднала квартиру від теплопостачання, стягнули борг за 2 роки
  • Жінка запевнила, що не користується послугами мережі теплопостачання.

  • З’ясувалось, вона від’єднала квартиру від системи опалення не за процедурою.

Хмельницький апеляційний суд стягнув з жительки Шепетівки на користь місцевого підприємства теплових мереж заборгованість за послуги з теплопостачання. За 2 роки сума склала більше 55 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба суду.

Як встановив суд, таку суму шепетівчанка заборгувала підприємству за послуги з теплопостачання за період з 1 жовтня 2021 по 30 листопада 2023 року.

Як зазначається, у жовтні 2023 року Шепетівський суд видав наказ про стягнення з жінки заборгованості за теплопостачання. Проте шепетівчанка вказала, що не користується послугами теплопостачання. Як доказ надала акт про відокремлення своєї квартири від мереж централізованого опалення від серпня 2021 року, технічні умови на відключення від вересня 2021, дозвіл виконкому міськради від серпня 2020 на влаштування у квартирі індивідуального опалення.

Відео дня

Але підприємство теплових мереж відмовилося знімати заявницю з абонентського обліку, мовляв, вона порушила порядок відключення від мережі централізованого теплопостачання. Зокрема, не надала підприємству тепломереж необхідні проєкти та довідки щодо від`єднання квартири від мережі теплопостачання, встановлення газового котла тощо. Відтак тепловики подали до суду про стягнення з неї заборгованості за послуги за два роки. Місцевий суд задовольнив позов. Але відповідачка подала апеляційну скаргу з проханням скасувати це рішення. Зауважила, що вона не є споживачкою послуг теплопостачання, оскільки відокремила квартиру від мережі централізованого опалення, і немає доказів, що вона користувалася послугами.

Проте апеляційний суд зауважив: мешканка Шепетівки не дотрималася встановленого законом порядку відключення квартири від мереж централізованого опалення, тому її статус як споживачки не було припинено, а отже має сплатити борг.

Читайте також: На Хмельниччині мобілізований педагог судився з управлінням освіти стосовно виплат середнього заробітку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Слободянюк

    Ач, понавчались! Іш ти!

keyboard_arrow_up