З українським супутником у космосі зв’язався центр управління на Хмельниччині

З українським супутником у космосі зв’язався центр управління на Хмельниччині
Фото - Національний центр управління та випробувань космічних засобів
  • За роботою супутника “Січ-2-30” спостерігають два центри управління в Україні. 
  • Один із них - біля Дунаївців.

13 січня компанія SpaceX запустила ракету Falcon 9 з українським супутником “Січ-2-30". Старт відбувся із мису Канаверал у США.

"Січ-2-30" став першим запущеним у космос для України за останні 10 років. Увесь цей час країна не мала у космосі працездатних супутників оптичного спостереження. Вже у найближчі три роки заплановано запуск ще сімох. Загалом “Січ-2-30" призначений для цивільних завдань й може відстежувати військову техніку.

За роботою супутника спостерігають два Центри управління польотами. Один із них у Києві, інший - біля Дунаївців на Хмельниччині. Саме звідти із супутником успішно встановили зв’язок, про що розповів президент України у Telegram-каналі. У повідомленні він зазначив: “Дані, отримані завдяки «Січ-2-30», допомагатимуть у роботі українським аграріям, картографам, а також у сферах лісового та водного господарства, безпеки й оборони, моніторингу надзвичайних ситуацій і стихійних лих”.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?15" data-telegram-post="V_Zelenskiy_official/601" data-width="100%">

 

Читайте також: Викладачі ХНУ розповіли про студента, який тепер працює в Ілона Маска

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Коржик Сухарелидзе

    Готов наблюдать.  Зарплата  какая?

keyboard_arrow_up