Викладачі ХНУ розповіли про студента, який тепер працює в Ілона Маска

Викладачі ХНУ розповіли про студента, який тепер працює в Ілона Маска
Фото зі сторінки SpaceOn Ukraine у Facebook
  • Олексій Пахунов працює інженером в компанії Ілона Маска.
  • Нещодавно чоловік написав код для ракети, що відправилася в космос.
  • А вивчав програмування він у Хмельницькому національному університеті.
  • Що про нього згадують викладачі?

Вперше в історії астронавти відправилися на транспорті, що створила приватна компанія. Нею стала SpaceX, засновником якої є мільярдер Ілон Маск. У співпраці із агентством уряду США NASA вони здійснили запуск пілотованого корабля Falcon 9 із капсулою Crew Dragon. 

Безпосередньо до самого космічного польоту був залучений один із українців. Йдеться про Олексія Пахунова, який родом із Житомира. На сторінці SpaceOn Ukraine у Facebook йдеться, що чоловік зіграв важливу роль для компанії SpaceX. А також додають: він є випускником Хмельницького національного університету. Чоловік закінчив спеціальність «Комп’ютерні системи та мережі». 

Сьогодні Олексій Пахунов веде свій блог. Там розповідає про програмування, астрономію та космонавтику. Крім того, згадує він і про Хмельницький. Адже навчався тут протягом 5 років. Зокрема, чоловік поділився враженнями від міста, приїхавши сюди кілька років тому. Що особливо відзначив, ми вже писали раніше.

Відео дня

Захоплювався комп'ютерною інженерією і астрономією

Водночас згадують про свого студента і самі викладачі. Журналістам видання “День” вони розповіли, що пишаються Олексієм, а його здібності помітили ще під час студентства. 

Доцент кафедри комп'ютерних систем та мереж ХНУ Володимир Джулій був керівником дипломної роботи Олексія Пахунова. Викладач розповідає, що окрім комп'ютерної інженерії, захоплювався колишній студент і астрономією. А під час навчання він цікавився інформаційно-пошуковими системами у реальному часі. Навіть дипломну роботу писав на цю тему.  

Попри це Володимир Джулій зізнається: йому прикро, що знання Олексія не стали в нагоді Україні. Мовляв, це для викладача залишається болючим питанням. 

 “Сильний студент”

Пам'ятає студентом Олексія Пахунов й інший викладач - Олег Савенко. Нині він є деканом факультету програмування та комп'ютерних і телекомунікаційних систем. Чоловік розповідає, що Олексій не займався студентським самоврядуванням й не був активним у цій сфері. Натомість - він вчив і практикував те, що йому подобається. Мова йде про програмування. 

Олег Савенко каже, що відрізнявся студент і тим, що йому легко давалися складні задачі. Мовляв, той розв’язував їх на ходу. 

Нагадаємо, перш ніж працювати в компанії Ілона Маска, Олексій Пахунов жив і мав роботу в Румунії і Данії. У минулому він обіймав певні посади в Microsoft в групі Windows Kernel і Microsoft Research. Згодом - в Google, де працював над Chrome Remote Desktop.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Іван

    Хай краще розкажуть про хабарі, за які випускаються суденти, які ні грама не знають по спеціальності

    Анонім reply Іван

    Це можна сказати зараз така ганебна національна традиція і не тільки в освіті.  І викладачі не єдині тут винуваті, доволі часто на технічних спеціальностях ХНУ вони намагаються протистояти цьому.  Але більшість батьків і самі студенти завжди готові не вчитися і всунути копійки, щоб обійти співкурсників. І ніхто особливо з цим не бореться, бо це всеохопливо в Україні. А талановиті плюють на це в їдуть в світ за очі.
  • Панас

    Його найняли за кордоном на роботу, так як він робив теж саме що інші але у рази дешевше.
  • Andriy Andriyishyn

    Володимир Джулій.

    Анонім reply Andriy Andriyishyn

    Він вчився в МВТУ ім Баумана у Москві і працював у конструкторському бюро ракетної техніки Южное у Дніпропетровську. Так що викладачі відповідають своїм кращим випускникам.
  • Борис Артамонов

    Шановні! Ну хоч прізвище викладача можна без помилок вказати?

    Анонім reply Борис Артамонов

    Вибачте ББ, Джунглій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up