16 днів жили в підвалах: до Хмельницького приїхали переселенці з Київщини

16 днів жили в підвалах: до Хмельницького приїхали переселенці з Київщини
  • На території громади прихисток на тривалий час вже знайшло понад 16 тисяч людей, які втекли від російської агресії.

Щодня у Хмельницький прибуває до 40 потягів із переселенцями. Саме цим видом транспорту їх до нашого міста добирається найбільше. До прикладу, за вчора, 12 березня, із поїздів у Хмельницькому вийшло близько 1 800 людей.

Чимало людей прибувають до Хмельницького на автобусах чи авто. Всього за добу в місто приїхали 2 373 переселенці. Про це у звіті повідомляє заступник міського голови Михайло Кривак. Він зараз курує Штаб допомоги вимушеним переселенцям.

Серед прибулих було 4 автобуси із Київщини. Ними приїхали люди, які понад два тижні переважну більшість часу прожили у підвалах.

Відео дня

"16 днів прожили під обстрілами, які залишилися без будь-яких засобів зв'язку зі своїми близькими та рідними. Вони втратили практично все. Їхні селища та невеличкі містечка під Києвом зруйновані, будинки розбомблені. Вони пережили насправді страшні речі", - йдеться у повідомленні міськради.

"На даний момент в межах Хмельницької міської територіальної громади знайшли прихисток на тривалий час понад 16,5 тисяч переселенців, ще понад 90 тисяч зупинялись у нас щонайменше на добу, отримавши допомогу та підтримку, та продовжили свій шлях на захід", - повідомляє Михайло Кривак.

Також заступник мера повідомив, що до освітнього процесу в школах вже долучилися 223 учні переселенці. Додає він, що 140 дорослих подали заяви  на працевлаштування. 

 

Читайте також:

Можете допомогти переселенцям житлом або їх перевезенням? Долучайтеся

Хмельницький готовий прийняти підприємства із зони бойових дій: що пропонують

 Обстріл західних областей має мету деморалізації населення, - МВС

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up