За добу на Хмельниччині сталося 4 пожежі: горіли будинки та гараж

За добу на Хмельниччині сталося 4 пожежі: горіли будинки та гараж

Дві пожежі сталось в Шепетівському районі, по одній в Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах. 

Минулої доби, 4 лютого, в Хмельницькій області трапилось 4 пожежі. В управлінні з надзвичайних ситуацій розповіли, що вогонь виник в житлових будинках, гаражі та господарчій споруді. 

Перша пожежа сталась у селі Михайлючка, Шепетівського району. О 19:09 загорівся житловий будинок. Вогонь загасили надзвичайники 21-ої державної пожежно-рятувальної частини. Це загоряння виникло через порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Вже о 19:33 в селі Липівка, Хмельницького району, також загорівся житловий будинок. Пожежу вдалось швидко приборкати. Будинок врятували від повного знищення. Причину загоряння не уточняють. 

Відео дня

О 22:18 вже в Кам'янець-Подільському районі загорівся гараж. Це сталося в Новій Ушиці. Вогонь загасили пожежники 16-ої державної пожежно-рятувальної частини. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Остання пожежа цього дня сталась о 22:30. В Нетішині Шепетівського району загорілась господарча споруда. Вогнеборці швидко локалізувати та ліквідували вогонь. Згоріло сіно та стіни будівлі. Причина пожежі встановлюється.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up