За стрілянину під стінами СБУ у Хмельницькому досі ніхто не відповів

За стрілянину під стінами СБУ у Хмельницькому досі ніхто не відповів
Досудове розслідування подій, що відбувалися під СБУ два роки тому, триває по сьогоднішній день. Військова прокуратура досі не встановила, від чиїх куль загинули Дмитро Пагор та Людмила Шеремет.

Відповіді на запитання «Хто» і «Коли» ще шукають. Силовики, причетні до стрілянини під будівлею СБУ, досі не покарані. У відповідь на інформаційний запит «ВСІМ» військова прокуратура Західного регіону повідомляє, що «на даний час, у зв'язку із проведенням досудового розслідування, обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні до суду не скеровувався. Після завершення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні буде прийнято законне рішення, про що буде повідомлено громадськість».

Розслідування кримінальних проваджень, відкритих за статтею 124 (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони, або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця ), статтею 119 (вбивство через необережність) і статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Тобто особи, які застосували вогнепальну зброю до мітингувальників під час акцій протесту біля адміністративної будівлі управління СБУ 19 лютого 2014 року, досі не встановлені.  

Відео дня

Нагадаємо, того дня у мирних беззбройних людей, які просили головного СБУшника вийти до них із поясненнями, почали стріляти. У перші ж хвилини стріляли з центрального входу до приміщення. Куля влучила в 71-річну Людмилу Шеремет. У важкому стані жінку забрала «швидка». Після цього активісти перейшли до радикальних дій: з обох боків ворота СБУ підперли тролейбусами, у вікна  полетіла бруківка, а потім й коктейлі Молотова. Будівля палала. Вночі смертельне поранення отримав 22-річний Дмитро Пагор, який разом з іншими майданівцями стояв до останнього… Через три дні, після тих подій, у лікарні померла і Людмила Шеремет.

Людмила Шеремет   

У Хмельницькому проживала з 1969.  Працювала у Хмельницькій міській лікарні лікарем-анестезіологом. У 1977 році закінчила курси акушерства та гінекології. У 1977-2009 роках працювала лікарем-анестезіологом у Хмельницькому міському перинатальному центрі.  
Під час Революції гідності, приймала активну участь у мирному мітингу біля будівлі Служби безпеки України у Хмельницькому, коли з території будівлі у людей почали стріляти. Людмила Шеремет  отримала важке вогнепальне поранення у голову і померла у лікарні.   

Указом Президента України Петра Порошенко № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності Людмилі Олександрівні Шеремет посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

18 лютого 2015 року на п'ятиповерхівці на вулиці Хотовицького, 11/2 відкрили меморіальну дошку Людмили Шеремет. Саме у цьому будинку вона проживала.

Пагор Дмитро

Родом хлопець з Чемеровецького району. Навчався у Кам’янець-Подільському аграрно-технічному університеті. Мешкав в Хмельницькому, працював на автомийці.

Був учасником мирного протесту біля будівлі СБУ 19 лютого. Загинув того ж дня ввечері унаслідок вогнепального поранення під час стрілянини зі сторони СБУ. Коли лунали постріли, Діма закривав собою дівчину. Був поранений у голову, невдовзі помер у лікарні. Похований у рідному селі.  

Біля університету в Кам’янці-Подільському, де навчався Дмитро встановили пам’ятний знак.
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Дмитру Пагору було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    Чекаємо безпристрасного розслідування  кримінальних проваджень, відкритих за статтею 124 (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони, або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця ), статтею 119 (вбивство через необережність) і статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.



    У будь-якому разі винні повинні відповісти за ПЕРЕВИЩЕННЯ повноважень, як, наприклад, і у Києві при затримці порушників.
  • Анонім

    Жуть
  • Харитонова Оля

    Когда террористы попытались захватить оружие, то естественно, что ПРЯМАЯ ОБЯЗАННОСТЬ правоохранительных органов не допустить, что бы это случилось. И так по улицам бегают вооруженные подонки, не имеющие разрешения на ношение оружия, и тем более многие могут быть еще и наркоманами. Для чего тогда вообще нужны поавоохранительные органы, как не следить за порядком. Разве что по примеру сегодняшних селфи-копов - фотографироваться на каждом углу. Эти то точно оружие бы не защищали.

    Максим Ше reply Харитонова Оля

    Фсбшник  с  яйцами.
  • PAL

    Очень горько осознавать, что некоторые еще не поняли что власти боятся только толпы. И довели эту толпу и спровоцировали ее на такие действия, только сама власть. Тем более СБУ не выполняла своих основных функций, по безопасности, а крышивала и сама занималась развалом государства. ( поверьте, это так ). О какой военной прокуратуре можно говорить, если она до сих пор умалчивает и покрывает всех бандюков в погонах, а хуже еще и предателей, которая знает давным давно всех по именно ( поверьте, это так )

    И для некоторых анонимов - запомните, что яныку ни когда бы не удалось победить Майдан. Зековская кишка тонка, для толпы которая превравтилась в организованную БОЕВУЮ единицу. И то, что делает нынешняя власть, парламент, сбу с прокуратурой может ревратить эту боевую единицу в настоящуюю армию.

    Анонім reply PAL

    Не " віримо" , а знаємо. Бандюки в погонах і зрадники, які створили Дебальцівський котел і випустили із Словянська терористів - досі "розслідуються" і наживаються.

    Анонім reply PAL

    Верить тебе - себя не уважать, потому как слово твоё и гроша ломанного в базарный день не стоит. Фамилии, доказательства предоставь,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up