Зачинене укриття: хмельничани під час тривоги не змогли потрапити до сховища на продовольчому ринку (ВІДЕО)

Зачинене укриття: хмельничани під час тривоги не змогли потрапити до сховища на продовольчому ринку (ВІДЕО)
Фото Суспільного. Колаж vsim.ua
  • Десяток людей опинилися за закритими воротами ринку. 

  • Поки врешті дістались сховища — пройшло майже пів години. 

  • Вхід до укриття був зачинений через недугу сторожа. 

Зранку в середу, 19 липня, десяток хмельничан під час повітряної тривоги не змогли увійти до сховища, яке знаходиться на центральному продовольчому ринку. Ворота, за якими знаходиться укриття, виявились зачиненими. Ірина Ковалевська — одна із них. Саме вона не змогла потрапити в сховище коли вили сирени. Подробиці розповідає Суспільне. 

Після 5 години ранку 19 липня в Хмельницькій області оголосили повітряну тривогу. Як відомо, після сигналу слід якомога швидше спуститися в найближче укриття або слідувати правилу 2-х стін. Та все ж в сховищі безпечніше. Одне з укриттів розташоване на центральному продовольчому ринку. Туди також можуть спускатися мешканці міста, які живуть неподалік. 

Відео дня

Однак, того дня вхід на ринок був зачинений. Ірина Ковалевська та ще десяток людей після оголошення тривоги опинилася перед зачиненими воротами ринку і не змогли потрапити у сховище.

— Під час повітряної тривоги, яка пролунала о 5:07 в Хмельницькій громаді, я, як завжди, пішла у сховище на продовольчому ринку, але ворота ринку виявилися зачиненим, тож дістатися до сховища не було можливості. Нас під воротами зібралося десь чоловік десять. Ми почали бігати від одних воріт до інших, але всі вони були закриті, окрім одних, з боку автовокзалу. І коли ми потрапили у сховище, пройшло 25 хвилин від початку тривоги, — розповідає Ірина.

Вона додає, що не вперше укривається в цьому сховищі. І раніше ворота завжди відкривали. Але не цього разу. 

— Коли ми вже нарешті потрапили до сховища, я запитала чергового, чому сьогодні ворота ринку були зачинені. Він сказав, що не чув тривоги, допоки йому не зателефонували і не дали команду, аби він відчинив ворота, — зауважує жінка. 

Як виявилось, сторожу ринку стало погано. Тож він не зміг вчасно відкрити ворота. Про це розповіла директорка центрального продовольчого ринку Наталя Ямборко. 

— Містяни не могли потрапити на територію ринку з боку вулиці Вайсера з тієї причини, що сторож, який відкриває ці ворота, занедужав. У той момент, коли він збивав тиск, якраз лунав сигнал повітряної тривоги, тож він просто фізично не встиг відкрити ворота, — пояснила директорка ринку.  

Вона додала, що уже провела службове розслідування, а сторож написав пояснювальну записку. 

— Ми свою відповідальність розуміємо та усвідомлюємо, але таких ситуацій у нас ще ніколи не було. Сподіваємося, в майбутньому таке ніколи не повториться, — додає Наталя Ямборко.

А вам траплялися закриті укриття під час тривоги? Якщо так — то де саме?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Степан Томашевський

    До Сімчишина дреба бігти...Щоб життя медом не казалось...Сволота...
  • Валентина Кміта

    Мізки свої не зачинили? Совісті немає ні на грам,якби вона була б,то перше що зробили,то відкрили б сховище і проконтролювали .а так,сплять дома і думають,що ракета їх не дістане.ох,дістане щось інше.

    Валентина Кміта reply Валентина Кміта

    Тетяна Чернова пробачте,але зараз,коли люди можуть загинути через чиюсь недбалість,це не підпадає не під які виправдовування.добре,що обійшлось так,але це не ігри.війна ще не скінчилась і обстріли можуть бути будь в який час .невже не шкода людей?

    Тетяна Чернова reply Валентина Кміта

    Валентина Кміта ви тут відмітились з особистою думкою 😀, а я спокійна, і зовсім нн напружилась.

    Max Forosov reply Валентина Кміта

    Багатьох "щось інше" вже давно дістало. На мусорці черга, всі гроші за комуналку віддадуть, а потім по смітнкам харчуються. А багато людей до смітника ще не докотилися, то так ледве жевріють. Не можуть собі ні ліки ні їжу дозволити.

    Валентина Кміта reply Валентина Кміта

    Тетяна Чернова а що? Я сиджу серед двох стін.а чого ви так напружились? Це мій вибір,а люди мають свій вибір.

    Тетяна Чернова reply Валентина Кміта

    Валентина Кміта а ви до якого сховища бігаєте, особливо вночі?

    Читач62 reply Тетяна Чернова

    До сторожа ринку, мабуть.
  • читач34

    Замініть сторожа, візьміть того,в кого немає проблем зі здоров"ям! Але, скоріш за все, він просто спав, тому й не чув)

    Читач62 reply читач34

    Здоровий бугай сторожем не піде на таку зарплату. Хіба ви?
  • ЧитачЧитачів

    Раджу Наталії Ямборко призначити Ірину Ковалевську сторожем центрального продовольчого ринку.

keyboard_arrow_up