Екс депутат облради Микола Харкавий, якого мали посадити на 7 років за корупцію, працює у військкоматі

Екс депутат облради Микола Харкавий, якого мали посадити на 7 років за корупцію, працює у військкоматі
  • У січні 2022-го Миколу Харкавого визнали винним у закінченому замаху на шахрайство та підбурюванні до надання 50 тисяч доларів хабаря і засудили на 7 років ув’язнення.  

  • Але вже у листопаді Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду через мобілізацію призупинила розгляд справи Харкавого.

  • Тепер же стало відомо, що працевлаштувався на посаду командира охорони у військкоматі.

Микола Харкавий — колишній депутата Хмельницької обласної ради. У червні 2017 року його запідозрили у вимаганні 50 тисяч доларів хабаря. За таку суму він мав посприяти продовженню контракту для керівниці комунального підприємства «Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради.

Також Харкавий нібито мав посприяти будівництву ще одного приміщення спортзалу для підприємства. І обіцяв, що в заклад перевірки не навідуватимуться. Це все він мав зробити, будучи членом профільної депутатської комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, інвестиційної політики, природокористування та екології. 

Його арештували у Кам'янці, в готелі "Гетьман". У січні 2022-го Харкавого засудили info до 7 років позбавлення волі. Також колишньому депутату заборонили протягом 3 років займати певні посади. А його згідно вироку має бути конфіскованим.

Відео дня

Зупинили справу через мобілізацію

У листопаді минулого року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду через мобілізацію призупинила розгляд справи Миколи Харкавого. Судове провадження у справі за апеляційними скаргами захисників екс депутата зупинили до звільнення Харкавого з військової служби.

Днями стало відомо, що ексдепутат працевлаштувався… у військкоматі. Про це пише Главком. Перебуваючи на волі із 3 травня 2022 року, Харкавий мобілізувався на посаду командира охорони у терцентр комплектування та соціальної підтримки. 

Його справу зупинили до того часу, поки він не звільниться із військової служби. Лише суддя Микола Глотов не погодився із рішенням колегії суддів зупинити справу. Він пояснив, що військова служба не перешкоджала Харкавому брати участь у судових засіданнях (а той кілька разів за допомогою відеоконференції під’єднувався до розгляду свої справи).

Суддя застеріг, що зупинення розгляду цієї справи може створити небезпечний прецедент, коли обвинувачені в інших кримінальних провадженнях почнуть мобілізовуватися заради спливу строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Кого можна випускати з в’язниці для мобілізації

Додамо, що 15 березня 2022 року Верховна Рада внесла зміни до Кримінального процесуального кодексу України. Документ визначає перелік осіб, яких можна випускати із в’язниці для мобілізації на фронт. Вийти на волю мають право всі арештанти, окрім тих, які фігурують у скоєнні тяжких злочинів.

До тяжких статей належать: 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Екатерина Попович

    В військоматі всі менти , всі злодії
  • Емілія Хмелюк

    Буде збагачуватись на військових,щука важко впопити.
  • Svitlana Nagornaya

    😆😆😆🔥🔥🔥💪💪💪 Україна!
  • Надія Леус

    .

keyboard_arrow_up