Загибель дитини в озері на Озерній: у міськраді вирішуватимуть, що робити з берегом

Загибель дитини в озері на Озерній: у міськраді вирішуватимуть, що робити з берегом
  • 10-річний хлопчик загинув вчора ввечері, 30 серпня.

  • Один із його товаришів врятувався сам, іншому допоміг перехожий.

  • Ми дізналися, чому під час облаштування зони відпочинку нічого не зробили з дамбою та як на трагедію реагуватимуть чиновники.

Вечір передостаннього дня літа в Хмельницькому сколихнула трагедія. Вчора, 30 серпня, в озері, що в мікрорайоні Озерна, втопився хлопчик. Це сталося близько 17:00. За інформацією правоохоронців, троє дітей бавилися на дамбі, яка розташована зі сторони вулиці Панаса Мирного. Всі троє впали у воду, і лише двом вдалося вижити.

Перший із них вибрався із води сам, другого врятував випадковий перехожий. Про третю дитину небайдужий хмельничанин не знав. Хлопчик, якому було 10 років, потонув. Інших деталей у поліції досі не повідомили.

Поки правоохоронці з’ясовують обставини трагедії, управління з надзвичайних ситуацій міськради вирішує, чи можна цьому запобігти в майбутньому, і якщо так, то як саме. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок.

Відео дня

— Сталася біда, в результаті цієї біди буде чіткий розбір польотів, що сталося, чому сталося. Цим вже зараз займається управління з надзвичайних ситуацій при міській раді. І після того, як буде винесений вердикт комісії, буде прийняте рішення, чому сталася та біда і що можна зробити, чи взагалі нічого не можна зробити, для уникнення такої біди надалі, — розповів чиновник.

У коментарях під новиною на нашому сайті одна з користувачок написала, що біля дамби раніше була огорожа, однак її зрізали. Василь Новачок розповів, що йому про це не відомо. Як можна зрозуміти з його коментаря вище, огорожа біля дамби в майбутньому може з’явитися, але лише в тому випадку, якщо її визнають способом запобігти подібним випадкам.

Нагадаємо, що навколо озера проводили облаштування зони відпочинку. Зокрема, поряд з водоймою майже по всьому берегу проклали пішохідну доріжку. Однак це не стосується вже згаданої дамби — там все залишилося без змін.

За словами Василя Новачка, плити необхідні для запобігання розмиванню дороги:

— Це дамба з напрямом води до гідроспоруди. У всіх штучних спорудах, по всіх дамбах стоять такі плити для того, щоби дамба не розмивалася. Іншого варіанту немає, так вимагають державні будівельні норми. Найбільше навантаження на дамбу саме з тієї сторони, де стоїть гідроспоруда. Вони так по всіх ставках укріпляються бетонними плитами, аби цю дорогу не розмивало, тому бетонні плити там мають бути, і вони точно залишаться, — розповів заступник міського голови.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Сергей Турчинский

    Під колесами авто теж гинуть, подумайте що і з ними робити.
  • Сергей Савост

    Там не одна трагедiя була його спустити треба та засипати
  • Ларіса Ляля

    Там перегородка, чого туди перелазити?
  • Vitalii Derepa

    Як біда настала, то стали думати!

keyboard_arrow_up