Загинув, рятуючи пораненого. Хмельницький попрощався із Володимиром Голотою

Загинув, рятуючи пораненого. Хмельницький попрощався із Володимиром Голотою
  • 43-річний воїн служив у 79-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.
  • Пішов добровольцем із перших днів війни.
  • Воював у найгарячіших точках.

На стіні будинку ритуальних послуг великий напис: Слава Україні! Героям Слава! В час війни тут часто прощаються із тими, хто віддав за нашу волю найцінніше - своє життя. Таким є Володимир Голота. В останню путь його провели сьогодні, 5 листопада.

В цей похмурий день біля будинку ритуальних послуг, що на вулиці Святослава Хороброго, зібралося чимало людей. Із квітами в руках вони йшли до зали, де прощалися із воїном. Протиснутися до неї було важко. 

Відео дня

Багато хто виходив з приміщення зі сльозами на очах. Жінки, діти, чоловіки… Усім було важко стримати емоції. Адже вони втратили близьку людину, воїна, героя.

Володимир Голота до війни займався ремонтом квартир. Цим заробляв на життя й забезпечував сім’ю. У нього залишилися дружина та син. Вони востаннє бачили Володимира у жовтні, коли той на декілька днів приїхав додому. Тоді він намагався встигнути побачитися з усіма близькими йому людьми й усім купував якісь подарунки.

Служив Володимир у 79-ій бригаді, що на Миколаївщині. Там він був єдиним із Хмельниччини. Чоловік воював у найгарячіших точках. Був у Сіверодонецьку, Лимані, Пісках, Авдіївці, Мар’янці.

У день загибелі Володимир з побратимами стали учасниками запеклого бою з окупантами. Тоді загинуло троє наших воїнів. Хтось отримав поранення. Рятуючи одного із 300-их, дісталося і Володимиру. Його знайшли із пораненнями в руки та ноги. Володимир керував діями хлопців та казав як і де потрібно перетягнути турнікетами, щоб зупинити кровотечу. Серце воїна зупинилося, коли його везли у “швидкій”.

Захищати Україну від окупантів був свідомим виборов чоловіка. Він із перших днів війни вирішив змінити цивільну професію і стати військовим. Пішов до військомату разом із товаришем. Але їх розподілили в різні частини. Володимир Голота героїчно захищав Україну від окупантів. Загинув він як справжній воїн. Проводжали його в останню путь, стоячи на колінах.

Читайте також: 

У Хмельницький повернулася звільнена з російського полону парамедикиня (ВІДЕО)

Вона і війна: історія хмельничанки Анастасії, яка втратила чоловіка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Галина Мазур

    Вічна і світла пам'ять герою. Низький уклін і співчуття рідним.
  • Аля Букивская

    Вічна пам'ять.
  • Тетяна Василівська

    Вічна і світла пам'ять Герою
  • Светлана Зудилина-садовскаая

    Дуже дуже шкода. Вічна пам'ять, царство небесне Герою України.

keyboard_arrow_up