Продали Закупнянський кар’єр на Хмельниччині: кому та за скільки

Продали Закупнянський кар’єр на Хмельниччині: кому та за скільки
  • Торги відбулись вчора, 23 лютого.

  • Було 5 учасників аукціону. 

В пʼятницю, 23 лютого 2024 року, в електронній платформі «Прозорро.Продажі» відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Закупнянський карʼєр».

Нагадаємо, аукціон стартував з 15, 852 104,82 грн. Торги завершилися із результатом 52 млн грн. Таким чином вартість активу піднялася у 3,28 рази. За лот змагалися 5 учасників. Переможцем стала компанія з Дніпра. 

Кінцеві ставки учасників були такі:

  • ТОВ «Компанія Агрокор» – 43 165 100 грн;
  • ТОВ «Діскорб» – 51 000 000 грн;
  • Ахременко Сергій Вікторович – 51 000 500 грн;
  • ТОВ «Сухий Порт» – 52 000 000 грн;
  • ТОВ «Ендюренс Агро» – 52 000 100 грн (переможець).

«Нагадаю, кошти від продажу держмайна поповнюють державну казну, із якої фінансуються наші Сили Оборони. Це той внутрішній резерв країни, який держава використовує для наближення перемоги», – зазначив очільник Фонду держмайна.

Відео дня

Кар’єр розташований у Кам’янець-Подільському районі. Основним видом діяльності підприємства «Закупнянський кар’єр» є видобуток будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. 

До складу виставленого на торг єдиного майнового комплексу підприємства входять три земельні ділянки для виробничих потреб загальною площею 72,07 га. ДП «Закупнянський кар’єр» у своїх активах має великогабаритне і спеціалізоване виробниче обладнання. Зокрема, це 39 об’єктів нерухомості (будівлі, майстерні, склади, бункери, свердловини та поля фільтрації), а також 23 транспортних засоби (вантажні автомобілі, навантажувачі, трактори, тепловоди, вантажнопідйомні крани та елеватор). Майно, що входить до складу єдиного майнового комплексу не перебуває в оренді.

Також, станом на 30.09.2023 підприємство має прострочену кредиторську заборгованість  –  4 996,5 тис. грн (по заробітній платі і перед бюджетом – немає). Середньооблікова чисельність працівників станом на 30.09.2023 – 85 осіб.

Покупець майнового комплексу зобов’язаний протягом шести місяців від дати переходу права власності забезпечити:

  • погашення боргів ДП «Закупнянський кар’єр» із заробітної плати та перед бюджетом, у розмірі що складеться на дату переходу до покупця права власності на ЄМК ДП «Закупнянський кар’єр»;
  • недопущення звільнення працівників ДП «Закупнянський кар’єр» з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7, 8 частини першої статті  40 та статті  41 Кодексу законів про працю України).

Якщо «Ендюренс Агро»  не викупить лот, то втратить близько 3,2 млн грн гарантійного внеску. А право купити майно карʼєру перейде до товариства «Сухий Порт». Переглянути торги можна за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ладзя Копицяк

    Буде праця,а деж взяти хлопців.

keyboard_arrow_up