Залізничний вокзал у Хмельницькому перефарбують і відремонтують

Залізничний вокзал у Хмельницькому перефарбують і відремонтують
  • Сіру радянську будівлю вокзалу нарешті хочуть осучаснити.
  • Капітальний ремонт запланували на цей рік.
  • «Укрзалізниця» вже виділила кошти. Скільки – адміністрація вокзалу і чиновники поки не кажуть.

Сіренька і обшарпана будівля залізничного вокзалу з незмінним зеленим написом «Хмельницький». Перед приміщенням стара плитка. Не надто естетична картинка, аби зустрічати гостей міста. Приємне враження не справляє і досі невідремонтована привокзальна площа. 
Краєзнавець Сергій Єсюнін у своєму історичному нарисі “Прогулянка Проскуровом” пише, що збудували залізничну станцію в Проскурові ще в XIX столітті. Нове «обличчя» залізничний вокзал отримав у 1951-52 роках. Тоді при радянській владі старий вокзал розібрали і збудували новий. Тоді ж почали облаштовувати і привокзальну площу. Через три роки тут «виріс» пам’ятник Богданові Хмельницькому. Востаннє вокзал реконструювали ще у 1984 році. До старого приміщення добудували комплекс. До нього увійшли: адмінкорпус, касові зали, багажне відділення і вестибюль. 

Залізничний вокзал до реконструкції. На фото - 1952 рікЦього року обіцяють зробити залізничний вокзал охайнішим і більш сучасним. Розпочнуть з фасаду. У міській раді планують будівлю відремонтувати. Кажуть, що «Укрзалізниця» вже виділила на це кошти. 
- Що бере на себе місто? Управління житлово-комунального господарства замовило проектно-кошторисну документацію. Ми повністю маємо зробити реконструкцію вокзалу - викласти територію гарною плиткою і повністю відремонтувати привокзальну площу, - говорить заступник мера Анатолій Нестерук. 

В адміністрації вокзалу теж підтверджують інформацію.  Більше нічого розголошують – бояться зурочити. Говорять лиш, що планується капітальний ремонт фасаду, фарбування, нова підсвітка. Окрім того, обіцяють покласти плитку перед вокзалом, а також на привокзальній площі. ЇЇ, до слова, хочуть привести до ладу вже третій рік поспіль. Але поки до роботи не бралися. Минулого року на реконструкцію виділили майже два мільйони гривень. Але тоді так і не знайшли підрядника. Восени в управлінні ЖКГ казали, що капітальний ремонт мають завершити до літа. 
Причепурити залізничний вокзал планують цього року. Реконструкцію запланували орієнтовно на кінець першого півріччя.

Відео дня

Так виглядала привокзальна площа у жовтні минулого року

Так виглядає залізничний вокзал тепер. Вхід від колій

Читайте також: Нова площа з новим фонтаном: що облаштують на майданчику біля "Сілістри"
 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ірина Волошина

    може й справді зремонтують, але чи надовго хватить
  • Сергій Якубенко

    Слова гарні. і на картинці класно виглядає. Але не вірю, шо вони зроблять все так, як кажуть. Питання  скоріш скільки вкрадуть

    Правдонька reply Сергій Якубенко

    Не будьте такими песимістами. Ззовні буде класно виглядати. Але вже за кілька місяців пояге все лущитися, бо комунальників в нас в природі нема чесних
  • Мастер Автополив

    Надеюсь новій евровокзал будет не хуже чем в городах ЕС. И мимо него будет ездить няшные скоростные поезда. А не ржавые электрички ЭР года 1985 и ватные электровозы ВЛ 80 ( если дети не в курсе то это Владимир Ленин.

    Олег reply Мастер Автополив

    Навряд буде те, про шо ви кажете. Фасад однозначно буде виглядати ліпше совдепівських вітражів

    Правдонька reply Олег

    Та важко зробити так, щоб виглядало гірше
  • нашатырь

    За 25 років не спромоглися пофарбувати те, що комуністи побудували.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up