Зеленський нагородив медалями “Захиснику Вітчизни” трьох курсантів з Хмельниччини

Зеленський нагородив медалями “Захиснику Вітчизни” трьох курсантів з Хмельниччини
Скрін з відео вручення нагород
  • Бійці зі Старокостянтинівщини загинули у Харкові. 
  • Державні нагороди вручили їхніх родинам.

Троє курсантів з Хмельниччини загинули під час артилерійського обстрілу Харкова на початку березня 2022 року. Президент України Володимир Зеленський відзначив їх державними нагородами - медалями “Захиснику Вітчизни”. Про це йдеться в Указі глави держави №190

“За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю нагородити медаллю “Захиснику Вітчизни” Загороднього Владислава Анатолійовича (посмертно) — солдата, Краснолуцького Владислава Миколайовича (посмертно) — солдата, Шевчука Сергія Володимировича (посмертно) — сержанта”, - йдеться в документі. 

Загиблі курсанти навчалися у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Нагородити їхніх родинам привіз до Старокостянтинова начальник інженерно-авіаційного факультету університету полковник Богдан Іващук. Удвох із міським головою Миколою Мельничуком вони вручили відзнаки рідним курсантів. Про це повідомляється на сторінці Старокостянтинів офіційний у Фейсбук. 

Відео дня

“Хочу сказати, що всі ті курсанти, які зі мною були, це вже герої, тому що, не зважаючи на те, що у нас 8 років йшли бойові дії, вони свідомо обрали свій шлях – стати захисниками України. Мені дуже була велика честь з ними разом служити і тримати оборону, тому що це дуже гарні хлопці, яких я знав особисто. У них була мрія – стати офіцерами Збройних Сил України, але удар авіабомби зруйнував всі їхні плани”, - звернувся до родичів загиблих Богдан Іващук.

Нагадаємо, Указом №190 відзначено медаллю також загиблого курсанта Богдана Монаха. Також нещодавно рідним Володимира Гулькевича вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня. Натомість мати Героя попросила доставити тіло сина з Херсонщини додому. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Наталья Баженова

    За що таке випробування українським матерям.......  ?
  • Надя Чорна

    Вічна пам'ять Героям
  • Неля Парцирна

    Вічна пам’ять Героям. Царство Небесне.
  • Людмила Лавренюк

    Кому ваші нагороди потрібні? Хто поверне батькам дітей?

keyboard_arrow_up