Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України спецпризначенцю Сові-Лісовцю

Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України спецпризначенцю Сові-Лісовцю
Колаж vsim.ua
  • Володимир Сова-Лісовець воював у складі 8-го полку спецпризначення. 

  • Із 2015 року служив у лавах Збройних сил України за контрактом. 

  • Був кавалером ордена «За мужність» ІІІ ступеня. 

  • Він загинув 30 червня 2022 року від ворожого обстрілу у віці 33-х років. 

Ще одного військового із Хмельниччини удостоїли високої нагороди. Днями Президент посмертно присвоїв Володимиру Сові-Лісовцю звання Героя України. Про це йдеться в Указі глави держави.  

— За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Сові-Лісовцю Володимиру Олександровичу — сержанту (посмертно), — зазначено в документі. 

Відео дня

Володимир Сова-Лісовець був із Ярмолинець. Він служив у 8-му полку спеціального призначення ССО імені Князя Ізяслава Мстиславича. У 2015 році він пішов на фронт добровольцем, служив у лавах Збройних сил України за контрактом. 

Після масштабного російського вторгнення взимку 2022 року Володимир з побратимами виконував бойові завдання на Київщині (Київ, Буча), Донеччині, Луганщині. 30 червня під Лисичанськом воїн потрапив під ворожий  обстріл, отримав смертельне поранення. Захисникові було 33 роки.

За бойові заслуги Володимир Сова-Лісовець був нагороджений медаллю “За військову службу Україні” та орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

— Кращий з кращих! – так про нього відгукуються його бойові побратими. – Гордість полку. Надійний товариш, вірний своїй державі патріот.

Захисник займався мотоспортом, захоплювався мисливством та рибалкою. Був люблячим чоловіком для дружини та батьком для 9-річної доньки. Мав брата та сестру, матір. Місцем останнього спочинку воїна стала Алея слави на кладовищі в Ярмолинцях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Герою України!
  • Алексей Мырза

    Вічна і світла пам'ять братішка і співчуття рідним
  • Елена Пилипчук

    Вічна та світла пам'ять Герою!
  • Анна Галачинська

    Вічна пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up