Президент вручив рідним загиблого Дениса Ріхтера його орден «Золота Зірка»

Президент вручив рідним загиблого Дениса Ріхтера його орден «Золота Зірка»
Тут і далі фото зі сторінки Славутського МВК
  • Старший сержант Денис Ріхтер загинув рік тому у боях за Бахмут. 

  • Денис буквально 2 місяці не дожив до свого 35-річчя. Вдома на нього чекали дружина Валентина, двоє синів — Даніїл та Тимофій та мати Галина Володимирівна. 

  • Тепер же його діти та дружина отримали почесний орден у Маріїнському палаці. 

У лютому цього року високе звання Героя України отримав військовий із Славути Денис Ріхтер. 

— За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Ріхтеру Денису Сергійовичу — старшому сержанту (посмертно), — йдеться в Указі Президента України №106 від 23 лютого 2023 року. 

Відео дня

Дениса мобілізували ще в 2014 році. Тоді він якийсь час служив у військовому комісаріаті, а після цього його перевели до 8-го окремого полку спеціального призначення у Хмельницький. Згодом у 2015-2022 роках військовий брав участь в АТО/ООС.

А в перший день повномасштабної війни — 24 лютого 2022 року — зайняв позицію оборони Києва. Згодом його відправили на Схід. Звідти старший сержант Ріхтер повернувся додому назавжди. 

Денис загинув смертю Героя у бою з російськими окупантами 25 травня у Бахмутському районі Донецької області. Він буквально 2 місяці не дожив до свого 35-річчя. Вдома на нього чекали дружина Валентина, двоє синів — Даніїл та Тимофій та мати Галина Володимирівна. 

Учора, 6 червня, в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві президент Володимир Зеленський вручив дружині та синам орден Дениса “Золота Зірка”. Про це повідомили у виконкомі Славутської міської ради. 

Супроводжували родину полеглого Героя представник Шепетівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки та побратим з військової частини, де проходив службу Денис Ріхтер.

На урочистій церемонії Президент висловив подяку кожному українському воїну, їхнім родинам, усім, хто дбає про наших захисників, українське суспільство й державу та наголосив:

— Ми обов’язково зупинимо росію. Ми виженемо її з нашої землі та вшануємо волею України памʼять кожного й кожної, хто віддав своє життя за Україну, памʼять усіх наших героїв різних часів, які однаково мріяли, щоб українці жили вільно.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто загинув за Україну.

Також згідно з указом Президента України від 20.04.2022 р. №265/2022 «Про відзначення державними нагородами» Дениса Ріхтера нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

А рішенням Славутської міської ради від 21 жовтня 2022 р. №1-21/2022 йому присвоєно звання «Почесний громадянин м. Славута» (посмертно).

— Ніякі слова та винагороди не замінять родині – сина, чоловіка, тата… Однак наша пам'ять про Героїв повинна не згасати. Завдяки їм, ми зараз розмовляємо рідною мовою, працюємо та продовжуємо боротися за нашу землю, — додають у виконкомі Славутської міської ради. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Нина Цихонь

    Вічна пам'ять Царство небесне Співчуття рідним
  • Олена Мазур

    Вічна пам'ять Герою співчуття рідним!
  • Михайліна Туряк

    Вічна пам'ять Герою України Співчуття рідним
  • Вера Пухниченко

    💙🤗💛

keyboard_arrow_up