Звання Героя України: які пільги передбачає нагорода та за що її дають

Звання Героя України: які пільги передбачає нагорода та за що її дають
  • Розповідаємо що дає звання Героя України, кому та хто його може присвоїти та про 21 пільгу, передбачену для Героїв та їхніх родин. 

  • А також в яких випадках нагороди можуть позбавити. 

Більше року триває повномасштабне вторгнення росії на територію України. За цей час чимало хмельничан, які воюють на полі бою з окупантами, здійснили героїчні вчинки. За це отримали звання Героя України. Що ж дає почесна нагорода, які пільги передбачені для Героїв України та в яких випадках звання можуть позбавити розповідаємо далі. 

Хто такий Герой України

Звання Героя України є однією із найпочесніших державних нагород. В законі України "Про державні нагороди України, зазначено, що нагороду присвоюють громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень. Присвоює такі звання лише президент України відповідним Указом.

Такої Героя України нагороджують орденом "Золота Зірка" (якщо людина здійснила геройський вчинок) або ж орденом Держави (за визначне трудове досягнення).

Відео дня

Які пільги передбачені для Героїв України

Пільги для Героїв України прописані в законі України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні". У документі прописано, що звання Герой України передбачає такі пільги:

Додамо, що пільги, передбачені пунктами 4, 5, 7 та 12, надаються лише за умови, якщо середньомісячний сукупниий дохід родини в розрахунку на одну особу за останні 6 місяців не перевищував величини доходу, що дає право на отримання пільги.

Коли звання Героя України можуть позбавити

Звання Героя України може позбавити лише президент України своїм указом. Це можуть зробити лише в тому випадку, якщо той, хто носить звання, здійснить тяжкий злочин. А конкретніше —  такий злочин, за який передбачене основне покарання у вигляді штрафу в розмірі не більше двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі терміном не більше десяти років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вова Печуляк

    На мою думку,треба змінити зірку на тризуб.ч
  • ЧитачЧитачів

    Це все дуже добре. Але скільки після Перемоги повиповзає липових героїв - кошових-пекалових!

    І Франко reply ЧитачЧитачів

    По виповзають ! Далі без коментарів!!!
  • Галина Матвієць

    Для сім'ї загиблого героя України які пільги

    Читач23 reply Галина Матвієць

    все ж написано...

keyboard_arrow_up