Згоріла меблева фабрика: про розслідування і гроші з бюджету Хмельницького

Згоріла меблева фабрика: про розслідування і гроші з бюджету Хмельницького
  • Рік тому на Старокостянтинівському шосе згоріла колишня меблева фабрика.
  • Розслідування триває вже рік. Але досі не зробили будівельно-технічну експертизу.
  • Пожежа пошкодила сусідню новобудову. На її відновлення підуть бюджетні кошти.

Меблева фабрика на Старокостянтинівському шосе згоріла 2 липня 2017-ого. Минув рік, а поліція досі не може встановити причини пожежі. В очікуванні ремонту і будинок, який знаходиться поруч із згорілою будівлею і який був пошкоджений вогнем.  

Ніч 2 липня 2017 року - тоді більше 50 рятувальників на 17 одиницях техніки гасили пожежу на Старокостянтинівському шосе. Щоб ліквідувати полум’я, їм знадобилося 3,5 години. Постраждалих не було. А от приміщення згоріло вщент. Використовувати його надалі власники не захотіли і замість реставрації обрали інший метод - знесення.

Про нове будівництво

Розвалили колишню меблеву фабрику у жовтні 2017-ого. Ось що тоді про це говорив один із співвласників будівлі, депутат Хмельницької міськради Олександр Скочеляс, який разом з іншими власниками взявся за будівництво нової споруди. Хоч поліція досі не встановила, чи випадково виникла пожежа чи її хтось влаштував навмисне.

Відео дня
  • Мають бути торговельно-офісні приміщення. Чому вирішили знести? Технічні висновки такі. Для нас, канєшно, легше було би зробити реконструкцію. Але після такої пожежі технічно використовувати ті залишки будівлі було нераціонально. Житлового точно там не буде. Ще буде підземний паркінг. Коли плануємо здати, говорити передчасно. Буде така сама будівля. Тільки наново побудована. Поверхів буде більше. На два.

Будівництво нового приміщення станом на липень 2018-ого знаходиться на початковій стадії. На території працює техніка.

Проект нового будівництва із сайту dom.ria

Чому згоріла - невідомо

Після пожежі в Хмельницькому відділі поліції повідомили, що правоохоронці взялися за розслідування. Мають встановити причину виникнення пожежі і, по можливості, знайти винних. Зібрані докази відправили у Київ. Місцевий науково-дослідний експертно-криміналістичний центр не зміг надати результати експертизи ні через місяць, ні через три. На якій стадії розслідування зараз, vsim.ua запитали в полції.

  • Розслідування триває. Ще немає будівельно-технічної експертизи. Вона дуже об’ємна. Тому ми чекаємо, поки її напишуть. Коли вона буде, будемо приймати якісь рішення по справі, - каже начальник Хмельницького відділу поліції Валерій Онісьєв.

То ж уже рік, як у розслідуванні пожежі практично немає ніяких зрушень. Коли вони будуть, невідомо.

700 тисяч з міського бюджету

В будинку 26 по Старокостянтинівському шосе, який пошкодило внаслідок пожежі, на першому поверсі розташувалася “Таврія-В”. На інших мали заїхати новосели, які придбали там квартири. Через пожежу вони й досі не можуть цього зробити.

На відновлювальні роботи будинку потрібно 1,5 мільйона гривень. Стільки грошей прописано, згідно проекту реконструкції. Він уже готовий. Навіть виділили частину коштів з міського бюджету. Депутати міськради вирішили надати 700 тисяч гривень допомоги мешканцям.

- Вирішили допомогти на основі звернень жителів і висновків комісії по надзвичайних ситуацій. Потрібно допомогти мешканцям, поки іде слідство. Якщо найдуть винного, то ми з нього стягнемо ці кошти, говорив заступник міського голови Хмельницького Анатолій Нестерук у жовтні минулого року. - Це з утепленням й усім іншим. У фінансуванні робіт будуть брати участь «Таврія», яка займає перший поверх, забудовник Скочеляс. А також підрядник і самі мешканці. Думаю, їм не буде велика сума. Їм, до речі, після пожежі дали по 5 тисяч матеріальної допомоги.

Гроші виділили, проект зробили, але роботи досі не виконали. Як пояснив vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ Володимир Путін, вони чекають на інші сторони, які мають співфінансувати роботи. Говорить, що поки вони не підготували усі документи й не підтвердили, що готові профінансувати усе або перекрити витрати наданням необхідних матеріалів. За словами чиновника, тільки це буде зроблено, роботи відразу розпочнуться.

Як розвиватимуться події навколо колишньої меблевої фабрики? Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up