“Згоріло все”. Деталі пожежі в Грузевиці, причиною якої називають травневий російський обстріл

“Згоріло все”. Деталі пожежі в Грузевиці, причиною якої називають травневий російський обстріл
  • Згорів будинок в селі Грузевиця, де мешкала сім’я протягом 17 років.
  • Причиною вважають травневий обстріл “шахедами”.
  • Розповідаємо про все детальніше.

- У будинку згоріло все. Папа, коли приїхав, встиг зайти до себе в кімнату і дістати цінні речі. Все, що залишилося - це кілька кофт та футболок в мами, тата й брата. Моя кімната розташована найближче до місця пожежі. Тому в мене взагалі нічого не залишилось, - про все це розповідає Маріна Бринжала. 

Дівчина, 5 вересня, була сама вдома, коли сталася пожежа в її рідному домі, в селі Грузевиця. Все відбулося зненацька, серед білого дня. Маріна саме збиралася на роботу, як помітила несправність деякої побутової техніки. Спершу не надала цьому особливої уваги. А згодом - відчула неприємний запах, що став сигналом про біду. На очах Маріни вогонь знищував одноповерховий дім, в якому дівчина, її брат та батьки прожили 17 років.

- Я почула, що зникло світло і лічильник ніби як стрельнув. Я відчула запах згорілої проводки. Вийшла на вулицю, подивилася на дах і побачила, що звідти вже йде дим. Потім подзвонила до папи й розповіла, що сталося. Він сказав швидко йти і вимикати лічильник. Коли я це зробила, вже горіло пів даху, навіть напевно більше. Я подзвонила до рятувальників. У мене була дуже сильна істерика, - розповідає про той день Маріна. 

Відео дня

Нет описания.

На місце події в Грузевицю прибули працівники ГУ ДСНС в Хмельницькій області. Як повідомляли раніше у пресслужбі управління, до їхнього приїзду пожежа встигла розповсюдитися на значну площу. Її ліквідували. Полум’я не перекинулося на сусідні будівлі. Жертв чи травмованих не було.

Маріна говорить - її сім’я втратила майже все майно. “Наші фотографії й інші дорогі нам речі. Цього немає. Я займалася кондитерською справою. Мої формочки й все решта - нічого не залишилося”, - додає вона. Наразі дівчина з рідними проживає у сусідньому селі Осташки, в бабусі. 

Сім’я каже - пожежа сталася через травневий обстріл росіян. Тоді атакували “шахедами” й найбільше дісталося Грузевиці. За словами Маріни, через це змістився дах будинку, що пошкодило проводку. Внаслідок чого й сталося займання дому у вересні.

- Коли був обстріл, у нас підняло дах, але за проводку ми не знали. Тому, що це на горищі і туди ніяк не можна добратися. Нам пожежники вже після всього сказали, що така в нас проводка. Після атаки дронів у травні, нам пропонували допомогу у відновленні пошкоджень. Але ми вважали, що краще, нехай її надають тим, у кого взагалі немає змоги все відновити. Тому ми відмовилися й все робили власним коштом, - говорить Маріна.

Дівчина відкрила збір грошей в соцмережах на відновлення їхнього будинку. Зробити свій внесок можна за наступними реквізитами:

  • ПриватБанк: 5168757421530264
  • Monobank: 5375411426735820. 

Нагадаємо: ніч на 13 травня Хмельницький та сусідні села запам’ятають на все життя. Тоді ворог завдав удару “шахідами”. Вибухові хвилі зносили людей з місця й виносили двері та вікна в будинках. Детальніше про все це дізнавайтеся в матеріалі - “Я думала, що це кінець світу”. Репортаж з села Грузевиця, яке відновлюється після обстрілів. 

 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up