Жителі багатоповерхівки у Кам’янці позбавили сусідів тепла: деталі

Жителі багатоповерхівки у Кам’янці позбавили сусідів тепла: деталі
Фото ілюстративне
  • Мешканці квартир почали скаржитися, що в оселях холодно. 

  • Виявилось, що їхні сусіди переобладнали систему на свій розсуд.

  • Вони переварили стояки та вивели на балкон батареї. 

У Кам’янці-Подільському жителі однієї із багатоповерхівок “допомогли” своїм сусідам. Мешканці одного зі стояків дев’ятиповерхівки по Хмельницькому шосе, 10а почали скаржитися, що в їхніх оселях холодно. А от в сусідів проблем із теплом немає. 

У Міськтепловоденергія вирішили перевірити в чому проблема. Шукати причину, кажуть, довго не довелось. З'ясувалося, що проблем із опаленням мешканці будинку "наробили" своїми ж руками.

Жителі декількох квартир переобладнали систему опалення на власний розсуд. В одній стояки переварили, а батареї вивели аж на балкон. В інших, після ремонту звузили діаметри трубопроводів, що значно погіршило циркуляцію теплого повітря. Комунальники показали світлини "експериментів":

Відео дня

Кам’янецькі комунальники кажуть, в ході обстеження внутрішньобудинкових мереж працівники теплової інспекції виявили одразу три випадки самовільного втручання в роботу системи. Наразі усім трьом порушникам вручили приписи, аби ті негайно усунули власні “поробки”.

У Міськтепловоденергія додають, що це вже третій випадок втручання у роботу системи опалення міста. Вони закликають споживачів не втручатися в роботу внутрішньобудинкових мереж. Адже інженерні системи багатоповерхових будинків не прощають експериментів. А страждатимуть від них не лише мережі, але й усі мешканці будинку. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вова Мазур

    Ну і....
    Поскільки власник
    квартири я,
    значить я, на власний розсуд
    роблю те що хочу.
    Якщо ж є питання, то будь-ласка, 4тис.грн, ну Ви в курсі...
  • Max Forosov

    Так це не тільки в Кам'янці, в Хмельницькому в кожному будинку таких сусідів повно. Поробили теплі підлоги і батареї на пристроїні балкони повиводили а в сусідів холодно через них.

keyboard_arrow_up