Жителі Хмельниччини скаржаться на хаотичне вимкнення світла. Як відповіли в обленерго

Жителі Хмельниччини скаржаться на хаотичне вимкнення світла. Як відповіли в обленерго
Фото ілюстративне
  • “Ні графіків, ні світла”, - такі скарги мають мешканці Білогірської ОТГ. 
  • Що про це кажуть в Хмельницькобленерго?
  • Розповідаємо подробиці. 

Обстріли критичної інфраструктури України призвели до проблем з електропостачанням. Вперше росіяни завдали масованого удару по об’єктах енергетики 10 жовтня. Відтоді в багатьох областях країни зникло світло, мобільний зв’язок та інтернет. Згодом удари повторилися. Саме тому енергетична система країни й досі продовжує відновлюватися. Через це українці живуть за графіком подачі світла. 

Хмельниччина теж потрапила під обстріли росіян. Тож мешканці області звикають до подання електроенергії погодинно. Щодня на сайті Хмельницькобленерго публікують графіки відключень за чергами. Тож жителі населених пунктів області можуть стежити за ними й таким чином планувати свій день. 

Запроваджені графіки відключень спричинили чимало обурень серед хмельничан. Зокрема, скаржилися на те, що в одних будинках електропостачання немає довго, а в інших - його подають постійно. Як це пояснили в Хмельницькобленерго, журналістка vsim.ua вже розповідала вам раніше. Більше про це дізнавайтеся в матеріалі - Чому одні будинки Хмельницького постійно зі світлом, а інші - без: пояснення обленерго.

Відео дня

До редакції ВСІМ вчора, 20 грудня, звернулася жителька Білогірської ОТГ. На що саме скаржиться жінка та як це коментують в Хмельницькобленерго, дізнавайтеся в цьому матеріалі. 

“Ні графіків, ні світла”

Жінка, на ім'я Алла, розповіла, що в селах Білогірської ОТГ вимикають світло не за графіками. За її словами, щодня електропостачання зникає в різні години. В результаті, люди сидять без світла та водопостачання. З цього приводу мешканці  вже зверталися до Білогірського РЕМу. Жінка розповідає: люди прийшли просто під будівлю. Однак, говорить вона, ніхто поспілкуватися так і не вийшов. Тож пояснень жителі Білогірської громади так і не отримали. 

- Графік відключень світла у Білогірській ОТГ не оприлюднюється. Його просто немає. У нас у всіх селах однакова ситуація зі світлом. Кожен день його вимикають по-різному. Завдяки тому, що є додаткові відключення, електропостачання подають на годину або на півтори від сили. До того ж ще не скрізь світло вимикають. Наприклад, Білогір’я все світиться. Звісно, я розумію, що це районний центр. Але ж якщо вимикають, то має бути всюди так. Це просто неможливо. Води у людей немає, холодильники не працюють, - каже Алла. 

Жінка додає, що вчора дзвонила до диспетчера РЕМу. Їй відповіли, що електропостачання подадуть о 17 годині. Алла говорить: світло увімкнули о 17:20. А вже близько 18:30 воно знову зникло. 

Що про ситуацію в Білогірській ОТГ кажуть енергетики

Журналістка vsim.ua перевірила, чи дійсно графіків вимкнення світла в Білогірській ОТГ Хмельницькобленерго не подає. Насправді на сайті компанії усі села, які обслуговує Білогірський РЕМ, поділені за чергами. Усі вони, як і інші населені пункти, опубліковані тут. Відповідно до черги, до якої відноситься село, можна визначити час вимкнення світла. Такі, нагадаємо, енергетики подають щодня. 

На інші питання щодо відключення електропостачання в селах Білогірської громади, відповіла заступниця  директора "Хмельницькобленерго" зі зв’язків з громадськістю Олена Гриневич. За її словами, ситуації із хаотичним вимкненням світла у селах відсутні. Мовляв, всю інформацію щодо погодинних вимкнень завжди оприлюднюють для мешканців Хмельниччини. Інше питання в тому, каже Олена Гриневич, що не всі орієнтуються в графіках. Саме тому людям може здаватися, що відключення світла відбувається в незрозумілому порядку. 

Олена Гриневич додає: вчора, 20 грудня, на Хмельниччині було застосовано відключення за трьома чергами. Крім того, в Білогір’ї проводилися додаткові планові роботи. Тож світла дійсно не було довше, ніж зазвичай. 

- Така ситуація, щоб одні села відключали частіше, а інші рідше - такого немає. Вчора дійсно було застосовано відключення по трьох чергах. Ми про це повідомляли на сайті.  До того ж у Білогір’ї вчора були планові роботи на одній лінії. Загалом ніяких надзвичайних ситуацій немає. Всі відключення в нас зареєстровані і діють згідно із графіком. Людям зараз складно, люди знервовані. І є ще реальна проблема в тому, що не всі відслідковують інформацію на нашому сайті. Не орієнтуються, де є відключення. Звісно, якщо ми відключаємо три черги  - це дві основних і додаткова, то виходить, що 6 годин немає електроенергії. Ми розуміємо, що це складно і важко, але немає іншого варіанту, - пояснює Олена Гриневич. 

Нагадаємо, раніше в обленерго розповідали, чому відключення може тривати довше, ніж зазначалося. Річ у тім, що рішення щодо заживлення споживачів приймає НЕК «Укренерго». Тільки після отримання команди від регіонального диспетчера НЕК "Укренерго" фахівці Хмельницькобленерго можуть відновити розподіл електричної енергії. Якщо відключення тривало довше ніж очікувалося, це свідчить про те, що дефіцит електричної енергії зберігався.

Читайте також: Село без водогону в Хмельницькому районі: позитивний фінал історії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Alla Shyrokoradyuk

    Приємно побачити гарну статтю про моїх шановних колег! Проте «ВСІМ» то брудом обливає обленерго, в деяких своїх статтях, недосконало володіючи інформацією, а то вже називає відважними воїнами світла.

    Читач95 reply Alla Shyrokoradyuk

    Та й обленерго не володіють інформацією,не те що досконало!Тоже ніколи нічого не знають!
    Там сам чорт голову зломить,не те що журналістам розібратись...

    Василий Порохнавец reply Alla Shyrokoradyuk

    Редакція, в більшості своїх статей керується лише політикою недобросовісного піару, жовта преса... Проте, в даному випадку стаття відповідає дійсності
  • Світлана Женжебір-Плахтій

    Отак спілкуються опоненти,які пишуть у месенджер .Працівники, як стверджують, обленерго.Жах...і сором.
  • Галина Гаврушко

    Скаржаться ті, які мізків не мають!!Хлопці в окопах теж скаржаться? Безсовісні...Хіба хтось би вимикав,якби не потреба,безвихідь?? Може,до хлопців в окопи? Там не буде скарг?? Ганьба!!!

    vlad nik reply Галина Гаврушко

    Ой Галино Галино...

    Ти Гаврушко чи на вухах галушки, тут люди за справедливу правду пишуть, а ти хлопцями прикриваєшся.

    Хлопці це все також знають

    Vadik Verst reply Галина Гаврушко

    Галинко попустися. Ніхто б не скаржився якби відключали всіх порівно та справедливо.Скажи що захищають хлопці в окопах : своїх жінок та дітей чи гешефт ахметова та зеленої влади з продажу е/е за кордон ?  Тільки підлі та цинічні тварюки будуть звинувачувати  замерзаючих у своїх домівках людей у відсутності совісті та тикати хлопцями в окопах, коли будинки еліти постійно з електрикою, коли кончі-заспи та буковелі сяють як новорічні ялинки на фоні темних сіл.
  • Людмила Крук

    Такі провокативні вкиди були вчора,саме на цьому сайті.Видно, коментарі авторам не сподобались,вирішили спробувати сьогодні.Чи автори не знають, що іде війна? Спитайте в Путіна, навіщо він руйнує нашу інфраструктуру?

    Vadik Verst reply Людмила Крук

    Спитай хто власник частини  хмельницькобленерго : колоборант ахметов та москаль бабаков. Спитайте, що для них важливіше: добробут звичайних українців чи гешефти з продажу дешевої е/е за кордон та і х***о грошенят підкине , щоб остаточно добили економіку та населення України.

keyboard_arrow_up