Зоопарк із Запоріжжя переїхав до Кам’янця. Через знеструмлення тварини мерзнуть

Зоопарк із Запоріжжя переїхав до Кам’янця. Через знеструмлення тварини мерзнуть
Тут і далі фото зі сторінки зоопарку "Світ джунглів"

Дізнавайтесь скільки тварин перебуває в зоопарку, які саме та як їм допомогти. 

Запорізький міні-зоопарк “Світ джунглів” у жовтні перебрався на Хмельниччину — до Кам’янця. 6 жовтня тварини зоопарку опинилися в епіцентрі російського ракетного обстрілу. Тож власники закладу вирішили переїхати в безпечніше місце заради звірів, які дуже лякалися звуків вибухів.

“Світ джунглів”

На сторінці зоопарку в Іnstagram йдеться, що за сім місяців війни працівники "Світу джунглів" врятували понад 800 тварин. Вони давали притулок, рятували, лікували, годували, доглядали, вигодовували звірят, які опинилися у складних умовах.

Зоозахисники також знаходили для покинутих тварин нових сімей. Нині у зоопарку є 117 звірів, у тому числі 50 видів екзотичних тварин із 5 континентів. Деякі досі перебувають на лікуванні.

Відео дня

Тварини мерзнуть через відключення

Та зараз зоопарк на Кам’янеччині переживає нові труднощі. Тривалі відключення світла по 8-12 годин призвели до того, що 117 мешканців зоопарку сильно мерзнуть без тепла. Особливо екзотичні ящірки, папуги, мавпи, змійки, черепахи та крокодил. Для цих тваринок мова йде не про комфорт, а про виживання.

До прикладу, мавпа Вітя кутається в ковдру під час холоду, а єнот загортається у шубку. Ящірка ігуана має перетравлювати їжу при температурі +40 для того, аби нормально функціонував кишківник.  

Денна температура для проживання зеленої мавпи має бути не менше +23. Та й навіть холоднокровні змії можуть їсти тільки добре прогрівшись. Крім того, звірі зоопарку відчувають сильний дискомфорт. Тут вже мова йде не про комфорт тварин, а про виживання. 

 

Збір на виживання

Аби тваринкам забезпечити тепло та допомогти вижити власники зоопарку відкрили збір на генератори. На сторінці зоопарку в соцмережі йдеться про те, що їм потрібно зібрати 168 тисяч гривень. 

— 13 термокилимків, 5 обігрівачів (кожен по 1,5 кВт) та 48 ламп (кожна по 75 - 150 Вт) – освітлюють та обігрівають 117 тварин. Без світла здоров'я та життя тварин поставлені під удар. На наш обсяг споживання електроенергії потрібен 12 кВт генератор, але ми порадилися з фахівцями, врахували досвід передплатників і порахували що вигідніше у закупівлі та обслуговуванні буде придбати два генератори номінальною потужністю 6кВт. Під час війни для нас така сума непідйомна. Тому ми зі звірятами будемо вдячні кожному за допомогу, — зазначено на сторінці зоопарку “Світ джунглів”.

Реквізити:

Допомогти тваринам можна, задонативши за такими реквізитами:

Станом на сьогодні власникам зоопарку вдалося зібрати майже 50 тисяч гривень. Залишилося ще 118 тисяч. Всіх небайдужих людей закликають долучитися до збору та подарувати тваринкам тепло.

Читайте також: Городоцькі захисники отримали дрон від “Kalush Orchestra”

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up