П’ять країн ЄС, в які можна доїхати поїздом з Хмельницького: вартість і час в дорозі

П’ять країн ЄС, в які можна доїхати поїздом з Хмельницького: вартість і час в дорозі
  • Хмельничани можуть подорожувати потягом лише до п’яти європейських країн.
  • Квиток в один бік обійдеться від 300 до 2800 гривень. В дорозі доведеться бути більше доби.
  • Придбати білет можна лише у касі, тому що онлайн-бронювання немає.

З 11 червня українці можуть їздити до країн Європи без оформлення віз. Безвізовий режим дозволяє знаходитись на території ЄС не більше 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду. Головне, мати біометричний закордонний паспорт.  

В Європу можна дістатися потягом. Проте їздять вони лише до п’яти країн - Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини і Румунії. Придбати квиток на поїзд міжнародного сполучення можна лише у касі залізничного вокзалу. Онлайн продається лише білет до польського Перемишлся. Журналісти vsim.ua дізналися, скільки коштують квитки та як довго доведеться їхати.

Хмельницький - Прага (Чехія)

Відео дня

Прага - дуже колоритне і навіть магічне місто з цікавою історією та легендами про алхіміків. Вузенькі вулички з бруківкою, червона черепиця на дахах, готичні собори і замки передають атмосферу старого міста. Прага відрізняється компактністю - більшість історичних пам’яток розташовані в центрі міста.

Цікаві місця в Празі:

  1. Празький град - в минулому резиденція чеських королів, а зараз - президента. Є найбільшим палацовим комплексом в світі.
  2. Карлів Міст - найдавніший міст у Празі, який опирається на 16 арок і укріплений вартовими вежами. Прикрашений 30 скульптурами релігійного значення.
  3. Староміська площа - серце Праги. Тут знаходиться Церква Діви Марії перед Тином, яка є одним з наяскравіших у готичному стилі. Взимку тут проходять рідзвяні ярмарки.

Поїзд прямуватиме до столиці Чехії 26 годин. Курсуватиме він щодня. З Хмельницького виїжджатиме о 5:47 і прибуватиме до Праги о 7:22 наступного дня.

З Праги відправлятиметься щоденно о 23:09 і у Хмельницький пасажири дістануться о 2:27 наступної ночі. В дорозі поїзд буде 27 годин

Вартість квитка в один бік - 2800 гривень

Хмельницький - Бухарест (Румунія)

Бухарест колись називали Маленьким Парижем. Адже тут були численні витончені споруди в такому ж стилі. У 1920 році встановлена своя румунська Тріумфальна арка. Вузенькі вулички, пасажі, розкішні будинки та вілли. Навіть річка є, яка вузенькою смужкою перетинає столицю.

Цікаві місця в Бухаресті:

  1. Палац Чеушеску - після повалення диктатора, який ніколи не жив у цьому будинку, палац займає румунський парламент. Палац величезний: за площею він займає друге місце у світі після Пентагону.
  2. Куртя-Веке - фортеця, резиденція князів Валахії. В середині 15 століття Влад III Цепеш побудував її на місці колишніх військових укріплень, зведених століттям раніше.
  3. Музей Церква Патріархату сільського побуту знаходиться під відкритим небом. Тут можна побачити зразки сільської архітектури, а також макети знаменитих дерев’яних церков Марамуреш.

Поїзд прямуватиме до столиці Румунії 22 години. Курсуватиме він щоп'ятниці. З Хмельницького виїжджатиме о 0:49 і прибуватиме до Бухареста о 22:56.

З Бухареста відправлятиметься щонеділі о 6:15 і у Хмельницький пасажири дістануться о 2:47 наступної ночі. В дорозі поїзд буде 21 годину. 

Вартість квитка в один бік - 2200 гривень. 

Хмельницький - Братислава (Словаччина)

Братислава - маленька і дуже затишна столиця на Дунаї. За свою історію місто було столицею 5 різних країн. Повз неї проходить кордон з Австрією і Угорщиною. Тут проходили пишні коронації, підписання мирних угод і є багато палаців, музеїв і церков.

Цікаві місця в Братиславі:

  1. Братиславський град - замок розташований на Дунаї. На його території знаходиться історичний музей, а також частина археологічних розкопок і експозицій Словацького народу.
  2. Головна площа - центр старого міста, де поєднані різні стилі архітектури: барокко, готичний класицизм. Тут проходять Різдвяні та Пасхальні ярмарки.
  3. Кафедральний собор святого Мартіна - тут угорські королі проводили обряд коронації. Собор є одним з найбільших у Словаччині.

Поїзд прямуватиме до столиці Словаччини 24 години. Курсуватиме він щодня, окрім четверга і п'ятниці. З Хмельницького виїжджатиме о 5:47 і прибуватиме до Братислави о 5:25 наступного дня.

З Братислави відправлятиметься щодня, крім суботи і неділі, о 23:49 і у Хмельницький пасажири дістануться о 2:27. В дорозі поїзд буде 26 годин. 

Вартість квитка в один бік - 2000 гривень.

Хмельницький - Будапешт (Угорщина)

Будапешт часто називають “Перлиною Дунаю”. Місто розкинулось на двох берегах. Правий називається Буда, а лівий - Пешт. Огляд міста радять розпочинати з правого берега, там знаходиться Замковий пагорб, оточений Старим містом.

Цікаві місця в Будапешті:

  1. Будайська фортеця протягом 700 років служила резиденцією угорських королів. В східному крилі знаходиться Національна Галерея, а у південному - Музей історії та археології.
  2. Будівля Парламенту збудована в неоготичному стилі за зразком Анлійського парламенту. На головному фасаді розміщені 88 скульптур угорських королів. Для внутрішнього декору використано 40 кілограмів золота.
  3. Термальні купальні Сечені - найбільші в Європі лікувальні купальні. В одинадцять басейнів під відкритим небом поступає гаряча вода із глибини 1240 метрів. Купатись можна навіть взимку.

Поїзд прямуватиме до столиці Угорщини 16 годин. Курсуватиме він щодня. З Хмельницького виїжджатиме о 2:15 і прибуватиме до Будапешта о 18:37.

З Будапешта відправлятиметься щоденно о 7:23 і у Хмельницький пасажири дістануться о 2:27 наступного ночі. В дорозі поїзд буде 19 годин. 

Вартість квитка в один бік - 1750 гривень. 

Хмельницький - Перемишль (Польща)

Перемишль - мальовниче прикордонне містечко в Підкарпатському воєводстві, розташоване в 12 кілометрах від польсько-українського кордону на високому березі річки Сян.

Цікаві місця в Перемишлі:

  1. Ринкова площа є нахиленою і це родзинка Перемишля. Вона викладена кам'яною бруківкою і різко спадає до підніжжя пагорба Знесіння, на який видряпується саме місто. 
  2. Казимирський замок роозташований на горі в центрі міста. У дворі замку стоїть фундамент ротонди і Палатіум - дороманські сліди таємничої споруди часів П'ястів.
  3. Башта з годинником - вежа повинна була стати дзвіницею для греко-католицької церкви, яку планувалось побудувати в Перемишлі в кінці вісімнадцятого століття. 

Поїзд прямуватиме до Перемишля 4 години. Курсуватиме він щодня. З Хмельницького виїжджатиме о 10:47 і прибуватиме до Перемишля о 15:05.

З Перемишля відправлятиметься щоденно о 13:07 і у Хмельницький пасажири дістануться о 19:09. В дорозі поїзд буде 6 годин. 

Вартість квитка в один бік - від 334 до 469 гривень. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Мастер Автополив

    Автобусом гораздо дешевле.
  • IGOR

    Обдираловка! Цены космического уровня, если сравнивать с тем же bla-bla-car, где за 350 - до Варшавы, а за 350-400 до Будапешта...

    Petrushka Petrosovich reply IGOR

    але є одне але, якшо їхати блаблакар-ом то можна трошки постояти на кордоні, годин з 8-10 ;)
  • Pan Włodek

    І кому потрібна ця інформація, якщо з 9 грудня вводиться в дію новий розклад руху?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up