Відпочиваємо на Хмельниччині. Як можна провести час на кар’єрі в Головчинцях

Відпочиваємо на Хмельниччині. Як можна провести час на кар’єрі в Головчинцях
  • Кар’єр у Головчинцях - популярне місце для відпочинку влітку.
  • Подекуди там ніде яблуку впасти. Проте люди знаходять місце для наметів, пляжних парасольок та інших атрибутів для релаксу. 
  • Дізналися, як можна відпочити на кар’єрі, що там пропонують та які ціни.

Ніщо так не мотивує на відпочинок, як сонячні літні дні. У цей період всидіти за робочим місцем в офісі чи вдома дається найважче. Хочеться зануритися у “релакс”, опинитися на природі чи хоча б змінити картинку перед очима на туристичну. Якщо впізнаєте себе у попередніх реченнях, то наш новий проєкт точно для вас. 

 Ми відвідаємо різні куточки Хмельниччини, де щоліта збирається найбільше курортників. Розповімо вам, що і як там влаштовано. Покажемо реальну картинку відпочинку без зайвої обробки фото та інших словесних прикрас, на кшталт “Хмельниччина туристична”. 

Минулого разу ми побували на Голубих озерах, що біля Славути. Репортаж з місця відпочинку можете прочитати тут. Тепер ми вирушили урізноманітнити літні дні й провести час в Головчинцях. А саме - на кар’єрі. Розповідаємо, як туди доїхати, що там є та в скільки може обійтися відпочинок в тому місці. 

Відео дня

З Хмельницького їхати близько 40 хвилин

Село Головчинці знаходиться за 40,5 кілометрів від Хмельницького. Саме там і розташований славнозвісний гранітний кар’єр, що вже тепер перетворився у справжню пляжну зону. Раніше на місці блакитного озера були суцільні поля. Місцеві мешканці розповідають, що були часи, коли звідти самовільно вивозили гірські породи. Тепер тут створили зону для відпочинку, в якій є все - місце для купання, засмагання, розставлення наметів, стрибків у воду та інше. 

За даними сервісу YouCotrol, ТОВ Головчинецький гранітний кар’єр належить Олександру Левицькому. Із ним у Хмельницькій області пов’язана ще низка компаній. Серед них:

Допоки ми були на кар’єрі, одна з продавчинь місцевого кіоску обмовилася - керівником місця відпочинку є так званий пан Юрій. Ймовірно він є орендарем. Ми намагалися із ним поспілкуватися телефоном. Однак зв’язок весь час переривався, тож зробити цього не вдалося. 

До кіоску й продавчині повернемося трохи згодом. Спершу розкажемо, чим добратися до Головчинець з Хмельницького. 

Звісно, що найкомфортнішою видасться поїздка на власному авто. Варто їхати в напрямку Вінниці. Пирогівці, Меджибіж - а там вже й Головчинці. Якщо ж ви, як і журналісти vsim.ua не являєтеся власниками автомобіля - доїхати до місця відпочинку можна на автобусі. Зробити це варто з автостанції №1, що на за “Темпом”. Ми вже казали, що рухатися потрібно в сторону Вінниці. На один із таких автобусів сіли ми. 

Дорога до пункту призначення обійшлася 35 гривень в одну сторону. Їхати приблизно 40 хвилин. Ми зійшли на зупинці, де висів напис потрібного нам села. Зазвичай у таких місцях розміщують вказівники до кар’єру. Втім такого тут не знайшлося. Довелося прямувати, як то кажуть, наосліп. Пішли в бік комплексу “Ягідка-малинка”. І не прогадали. Майже за кілометр став виднітися широчезний паркан. Саме за ним той самий кар’єр.

Нет описания.

Про вартість входу й парковку

Не встигли ми зайти на територію кар’єру, як до нас підійшов молодий чоловік. “Ви на відпочинок?”, - запитав він. Киваємо. “Вхід з дорослого - 20 гривень”. Допоки виймали гаманець, цей “контролер” розповів, що для дітей до 12 років вхід безкоштовний. Залишити машину на стоянці тут теж можна без доплат. До речі, для тих, хто планує біля кар’єру залишитися ночувати, автівку дозволяють загнати вглиб місця відпочинку. За цю послугу доведеться накинути ще 50 гривень. 

Загалом обмежень в часі, коли можна приїжджати й від’їжджати з кар’єру, тут немає. Та вже скоро ми переконаємося - чим раніше сюди приїхати, тим краще. Ми прибули до пункту призначення близько 11 години. Людей тут було мало. Та тривало це недовго. 

На першій же локації від входу, помічаємо повно дітвори. Всі переодягаються і поспішають шубовснутися у воду. Вони приїхали сюди з вожатими із табору “Чайка”. Пройшовши трохи далі, картина спокійніша. Серед відпочивальників - молоді сім’ї, пари похилого віку, юнаки й дівчата. Хтось - читає книгу, хтось попиває холодне пиво. Там - обговорюють політику. На простирадлах по сусідству лускають молодий горох. 

Хтось обрав собі затінок, хтось - місце під сонцем. Багато відпочивальників приїхали на кар’єр із домашніми улюбленцями. Тут ми зустріли і пекінеса, і чихуахуа, і фокстер’єра. 

Нет описания.

Деякі з людей розмістили намети. Для цього вони підшукали зручні для цього галявинки. Знаходяться такі по іншу сторону кар’єру. Там територія більш схожа на ліс - дерева, кущі, трава та квіти. На деяких із таких місць розкинули цілі наметові містечка. А на деяких - залишили не погашеним багаття. 

До речі, всюди тут чисто. На всій території кар’єру стоять сміттєві баки. Більшість з них пусті. А от із туалетом тут проблематично. На всю територію кар’єру він є лише один. Розділений на дві кабінки. Зовні - це звичайна “халабуда” з дерев’яними дверима. Всередині - класика. Йдеться про дірочку в підлозі. 

Крім того, тут є роздягальня на два відділення. Серед відпочивальників вона має попит. Майже постійно біля неї стовбичили люди й чекали на свою чергу.

Розваги, напої та їжа

Що стосується розваг на кар’єрі - водних атракціонів тут не пропонують. Замість них - висока дамба, з якої кокетливо стрибають у воду дівчата, а хлопці сміливо роблять сальто. Щоправда, вхід на це місце був перекритий червоно-білою стрічкою. Та її наявність жодним чином не бентежила відпочивальників. За подіями на цьому місці уважно спостерігають з берегів. Адже подекуди там відбуваються справжні шоу. Жінки попри бажання стрибнути, спершу піддаються певним ритуалам. Скажімо, хрестяться чи десятки разів дивляться вниз у воду. На одну з таких задивилася пара похилого віку. Дідусь та бабуся спостерігали до останнього, а після її стрибка ледь втрималися від оплесків. 

Нет описания.

Багато людей, які купаються і засмагають, беруть сюди їжу з собою в ланч-боксах. Хтось - бутери, овочі, фрукти чи навіть салат. Є такі, хто у перервах між купаннями смажить шашлик. Не обійтися й без відпочивальників, які купують перекус на місці. Саме для таких тут облаштовано два кіоски. В одному з них продають картоплю-фрі з кетчупом за 25 гривень. А також хот-дог за 35 гривень. Тут же пропонують кавові напої або молочний коктейль за 35 гривень чи смузі за 50. 

У сусідньому кіоску зовсім інший вибір товарів. Там продають пивні напої та закуску до них. Пиво є як в пляшках, так і на розлив. За 0,33 тут хочуть від 30 гривень і вище. За 0,5 - від 35 гривень. Серед закусок - горішки, чіпси, сухарики й рибка. Вартість маленької пачки сухариків 20 гривень. Величка пачка чіпсів - 40. У цьому ж кіоску можна придбати вугілля за 70 гривень чи розпалювач для багаття за 45 гривень.

Біля двох продуктових точок стоять столи та стільці. Там відпочивальники ховаються від спеки, охолоджуються пивом чи ласують хот-догом. Або ж приходять сюди, аби орендувати лежак. Вартість одного - 100 гривень. Користуватися ним можна протягом дня, допоки не закриється кіоск. 

Нет описания.

Одна з продавчинь стала цікавитися, чому й навіщо ми все фотографуємо. Пояснили - робимо репортаж для хмельничан. Жінка негайно подзвонила до того самого пана Юрія, якого назвала керівником. Та, як ми писали вище, поспілкуватися із ним не вийшло через перерваний зв’язок. 

Допоки ми робили фото й спілкувалися з продавцями кіосків, людей на кар’єрі стало вдвічі, а то й втричі більше. Вони зайняли вільні місця на березі й поспішала пірнути у воду. Адже градуси на термометрі все додавалися й додавалися. А от вода в озері була неймовірно теплою. Про таку зазвичай кажуть - “як у ванні”. Тому не дивно, що охочих скупатися ставало все більше й більше. 

Друзі, а ви відпочивали на кар’єрі в Головчинцях? Які ваші враження? Діліться ними у коментарях або на сайті “ТОП-20”. Зробити це можете тут. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Інна Іваненчук

    Були на кар'єрі не раз. Якщо чесно настрій постійно псується через відношення до сімей наших захисників. Тепер тільки сам військовий може відпочивати безкоштовно. І таких тут майже немає, тому що вони без відпусток вже по 1,5 роки ( на передовій). Але пільговиків серед місцевих мажорів повно, цікаво де ж то вони так воюють!!? Воєнкомів сюди слід запросити!!!
  • Alla Z

    Хочу поділитись дуже не приємним враженням. В'їзд на територію коштує 50 грн/люд. +50 грн за авто. Їхала з подругою та її чоловіком. Він показав УБД, їх пропустили безкоштовно і їх авто. Документи не перевіряли, все так просто на слово. З мене взяли 50 грн, на слова, що в мене теж чоловік має УБД, сказали приїздити з ним разом. На відповідь, що чоловік наразі знову на війні і з ним приїхати не можу - посміялись в обличчя. Це як? Тобто подрузі можна безкоштовно, бо її чоловік не на війні, а мій не в змозі їздити відпочивати бо вдруге пішов захищати Україну, а не ховався, не робив неіснуючих хвороб, то таким дружинам не положено. Дивні тут правила. І справа не в грошах, а в такому відношенні. Краще б вкотре відправила ті копійки на ЗСУ. Я принципово навіть з машини не вийшла. Хай вдавляться. Хоч якийсь відпочинок,  в перервах від нічних сліз щодня протягом півроку, зіпсовано. Ні вода, нічого мене вже не цікавило. Дякую вам, місцеві бариги.
  • Володимир Онищук

    Там ще й машини чистять. Не залишайте нічого цінного. Мав особисто гіркий досвід.
  • Ольга Качур

    Чистота на Карьере!!!!! Ничего вокруг нет, ни туалетов, ни нормальных мусорных баков, ни парковки, ни оборудованных мест для купания, ни спасателей, раз уж берутся деньги и официально разрешают купаттся!!!! За что берут деньги???? На каком вообще основании берут деньги за купание в общественном водоеме???? Это официальная публикация, проведите разбирательство и напишите публикацию для людей!!!!

keyboard_arrow_up