Чи буде ще тепло: яку погоду прогнозують на вересень

Чи буде ще тепло: яку погоду прогнозують на вересень

Синоптики стверджують, різкого похолодання ще не буде, однак і тепла очікувати не варто. 

З першими днями вересня завітала й осіння погода. Температура повітря впала на десяток градусів. Хмельничани ж перевзулися із босоніжок на кросівки, а літній одяг замінили на тепліший. Синоптики кажуть, до кінця вересня підвищення температури в країні точно чекати не варто. Та й потім літнього тепла теж вже не буде.

Перша половина вересня буде прохолодною. Про це для РБК-Україна розповіла заступниця керівника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня. За її словами, температура в більшій частині країни не підніметься вище 20 градусів.

— До середини місяця погода буде все ж вереснева, осіння з деякими коливаннями температури. Максимальні температури будуть в межах 15-20 градусів, на півдні до 23-25 градусів, — спрогнозувала Голеня. 

Відео дня

Нічна температура, за її словами, буде ще нижчою — від 5 до 10 градусів, на півдні і сході — 8-13 градусів, на узбережжі морів — до 15-16 градусів. Та найпрохолодніше буде на заході і півночі.

Синоптик додала, що в Україні вже відчувається осінь, "тому що температурний фон 15-18 градусів". 

— До кінця місяця на півночі і заході температур вище 25 градусів вже не буде. А на півдні і сході ще можуть бути такі температури, — завершила прогноз синоптик.

До слова, з початком осені, на півночі вже були перші заморозки на грунті. Їх зафіксували в ніч на 2 вересня. 

— Цієї ночі вже спостерігалися слабкі-слабкі заморозки на грунті, тобто на висоті 2 сантиметри, мінус 1 - мінус 2 градуси. Це на півночі України, по північному кордоні, — повідомляє синоптикиня.

Щодо дощової погоди, то вона почнеться приблизно в другій декаді місяця. 

— Дощі будуть після 8-9 вересня. А до цього часу буде суха антициклональна погода. Тому вночі, якщо буде прояснюватися, буде прохолодно, близько 10 градусів тепла, — прогнозує Голеня. 

В суботу, 3 вересня, на Хмельниччині очікують +18+20 градусів тепла та опади:

Разом з тим, 3-5 вересня у північних, центральних, Рівненській, більшості районів Волинської, Львівської, Хмельницької, Тернопільської, Донецької, Херсонської областей та Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це зазначають в Українському гідрометцентрі. 

Нагадаємо, у вересні 2022 року очікуються магнітні бурі, які будуть істотно відчутні в Україні та світі. Дві потужні магнітні бурі накриють Землю. Вони впливатимуть на самопочуття метеочутливих людей. Середні та низькочастотні бурі будуть впродовж всього місяця. Коли саме їх очікувати та як берегтися читайте у матеріалі Магнітні бурі у вересні 2022. Як вберегти себе

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up