Дощ, “мінуси”та мокрий сніг: прогноз погоди на 6-12 березня

Дощ, “мінуси”та мокрий сніг: прогноз погоди на 6-12 березня
  • Із понеділка погода буде прохолодною. 

  • Дізнавайтесь подобовий прогноз погоди на наступний тиждень.

Наступний тиждень буде не надто теплим. А подекуди й холоднуватим. Температура повітря вночі з'їжджатиме до 1-5 градусів морозу. Вдень будуть "плюси", але слабкі. Такий прогноз подає синоптик Наталка Діденко

У більшості областей очікується +4+7 градусів тепла, у південній частині та на Закарпатті +6+10 градусів тепла, а ось у північній частині України максимально вдень буде лише +1+4 градуси.

Невеликі опади, переважно у вигляді невеликого мокрого снігу, 6-го березня пройдуть в західних областях, на півночі, ймовірно на Вінниччині та Харківщині. На решті території України переважатиме суха погода.

Відео дня

Напрямок вітру передбачається з південного заходу, вітер — помірний, часом із рвучкими зальотами.

— Найближчий найтепліший день буде 8-го березня, до +10 градусів, на півдні та в центрі України аж до +12+15 градусів хоча з опадами та сильним вітром, а 9-го березня, суттєво похолоднішає, — додає Діденко. 

Натомість народний синоптик Стас Щедрін зазначає, що в Україні починається тенденція хоч і повільного але стійкого потепління. Найближчий тиждень по всій країні температура повітря стійко триматиметься вище нуля, лиш ночами ще будуть невеликі мінуси.

Згідно його прогнозу періодично повсюди проходитимуть опади у вигляді дощів:

Зображення Укргідрометцентру

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 6 березня, температура повітря коливатиметься від -2 вночі до +1 вдень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі піде сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У вівторок, 7 березня, протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі йтиме дрібний сніг, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися. Температура повітря прогріється від 0 вночі до +3 вдень.

В середу, 8 березня, сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися. Температура повітря прогріється до +1 вночі до +6 вдень.

У четвер, 9 березня,  хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранішній дощ зі снігом повинен закінчитися до обіду, а ввечері очікується сильний дощ. Температура -1 вночі та +1 вдень. 

В п’ятницю, 10 березня, ясним небо буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів. Температура повітря: -1 вночі та +3 вдень. 

На вихідні, 11-12 березня, стовпчики термометра опустяться до 0 вночі до +4 вдень. У суботу протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Удень йтиме дрібний дощ, якому ввечері на зміну прийде дрібний сніг. У неділю небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

До слова, синоптики зробили перші прогнози погоди на весну. Дізнавайтеся якою буде погода в березні, квітні та травні 2023 року на Хмельниччині за посиланням. 

Нагадаємо, що в березні буде 4 короткочасні магнітні бурі. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі У березні буде 4 магнітні бурі: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up