Йде дуже рання весна: прогноз погоди по місяцях на Хмельниччині

Йде дуже рання весна: прогноз погоди по місяцях на Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Цієї весни очікують і теплі дні, і різке зниження температури.

  • Дізнавайтеся якою буде погода у березні, квітні та травні в нашому регіоні.

Рівно за тиждень на календарі буде перший день весни. Зима, яка уже доживає свої останні дні, попри всі застороги, була аномально теплою. А січень і взагалі виявився одним з найтепліших за період спостережень, каже синоптик Укргідрометцентру Віра Балабух.

Середня температура повітря в січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму. Синоптики зробили перші прогнози погоди на весну. Дізнавайтеся якою буде погода в березні, квітні та травні 2023 року.  

Прогноз від Віри Балабух

Причиною цьогорічної аномально-теплої погоди, за словами Віри Балабух, є зміна клімату та особливості атмосферної циркуляції. За оцінками Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США та Європейського центру середньотермінових прогнозів весна в Україні очікується теплою. 

Відео дня

Середня за сезон температура повітря може бути  вищою за норму на 1-2 градуси. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Подібна температура повітря у лютому та березні свідчить про ранню весну.  Проте, час від часуу буде заходити арктичне повітря з півночі, північного заходу та сходу. Воно зумовлюватиме нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Прогноз від Стаса Щедріна

Народний синоптик Станіслав Щедрін також зазначає, що весна в Україні буде дуже ранньою. В останню декаду лютого в Україні очікуються -3+3 градуси вночі та до +4+9 градусів вдень, але ще буде волого.

Березень розпочнеться з потепління, додає синоптик. За його даними, температура буде в межах +9+11 градусів, а на заході країни повітря прогріється до +10+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає.

— Така погода в Україні протримається і другу декаду місяця. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14+18  градусів, — прогнозує Щедрін. 

Але на початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території будуть перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

— Температура все частіше буде на рівні +15+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно, — завершує синоптик. 

Погодні портали

Місячний прогноз ресурсу Gismeteo (дані для Хмельницького) свідчить, що на початку весни таки будуть високі температури, проте із 5 по 20 березня зима зробить спробу нагадати про свій час нижчою температурою, а подекуди й з мінусами та морозами вночі. Потім стовпчик термометра знов плюсуватиме, сонячних погожих днів буде все більше.

За даними Wisemeteo погода навесні 2023 прогнозується стійкою, холодною зі збереженням опадів. Середня температура сезону очікується нижче на 1 градус, ніж у сезоні 2022 і складатиме 9. В середньому за сезон очікується незначна кількість днів з опадами. Типова весна починеться з 1 березня, температура зміниться до 10 градусів.

Прогноз погоди на березень по Хмельниччині

Березень буде дуже типовим весняним місяцем. Цього місяця синоптики обіцяють середню температуру близько 3 градусів.

До 9 березня температура коливатиметься від -4 до +3, поступово досягаючи позначки +6. Місячна кількість опадів очікується в межах 10 днів, в основному в період 5 березня.

Прогноз погоди на квітень по Хмельниччині

Квітень буде холодним. Це — вершина весни. Відносно березня температурний тренд піде на підвищення. Середня температура квітня очікується в районі +9.

До кінця місяця можливе підвищення температури повітря до 12 градусів. Опади очікуються починаючи з 1 по 27 квітня. В середньому, цього місяця прогнозується до 11 днів з випаданням опадів.

Прогноз погоди на травень по Хмельниччині

Травень буде досить характерним. Останній місяць весни очікується теплим. Із 1 по 10 травня можливі температурні показники в середньому близько +14. Однак до кінця місяця відбудеться підвищення температури і стовпчики покажуть позначку в +16.

У травні опадів випаде менше, ніж в квітні. Загальна кількість днів з опадами буде коливатися близько 11 днів. При цьому відносна вологість буде високою — більше 64%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up