У березні буде 4 магнітні бурі: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

У березні буде 4 магнітні бурі: коли їх чекати та як вберегти здоров’я
  • Перший місяць весни відзначиться кількома магнітними бурями, які будуть на початку, всередині та наприкінці місяця. 

  • Вони можуть позначитися на самопочутті метеочутливих людей.

  • Розповідаємо коли будуть магнітні бурі у березні 2023 та як вберегти своє здоров'я.

Метеорологи зазначають, що початок весни відзначиться кількома магнітними бурями. Вони можуть вплинути на психологічне та фізичне самопочуття людей.

За даними Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у березні 2023 року магнітні бурі будуть різної інтенсивності.

Календар магнітних бур

За даними метеослужб, в березні очікуються короткочасні магнітні бурі середньої та слабкої потужності: 

Відео дня

Нагадаємо: магнітні бурі — це збурення геомагнітного поля Землі з різною інтенсивністю, яке може тривати від кількох годин до кількох днів. В цей період планета виявляється під ударом сонячного вітру.

Ці коливання можуть вплинути на роботу систем зв'язку та призвести до технічних збоїв. Вони негативно впливають на здоров’я людини й інших живих організмів. Навіть незначне підвищення активності може позначитися на здоров’ї.

Інфографіка: Факти

Як магнітні бурі впливають на організм

Січневі магнітні бурі не матимуть значного впливу на стан людини, але можуть спричинити дискофорт для метеозалежних людей. Найчастіше у цей період проявляються наступні симптоми: 

Як пережити магнітні бурі

В залежності від інтенсивності магнітні бурі здатні вплинути навіть на здорову людину. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, у небезпечні дні слід дотримувати простих рекомендацій лікарів:

Дивіться у відео, шо повинно бути в домашній аптечці у цей період:

А ви метеочутливі? Як рятуєтесь під час магнітних бур?

Нагадаємо, синоптики зробили перші прогнози погоди на весну. Дізнавайтеся якою буде погода в березні, квітні та травні 2023 року на Хмельниччині за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лилия Бортник

    Дякую за поради, як пережити магнітні бурі, бо іноді голова просто "розколюється", знайшла цікавий матеріал про те, чому болить голова https://medikom.ua/hronicheskie-golovnye-boli/ то, мабуть, треба обстежитися та за необхідності пройти курс терапії.

keyboard_arrow_up