Коли вже прийде тепло: прогноз погоди на травень 2023

Коли вже прийде тепло: прогноз погоди на травень 2023
Фото ілюстративне
  • Дібрали прогнози від Укргідрометцентру та двох погодніх інформерів. 

  • Дізнавайтесь чи буде останній місяць весни дощовим та коли очікувати справжнього весняного потепління. 

Другий місяць весни плавно добігає кінця. Він не потішив очікуваним теплом, натомість приніс сніг, дощі, холод та заморозки. Однак, відзавтра, розпочинається новий місяць. Якою ж буде погода у травні, чекати нарешті сонця та тепла, чи знову дощів і заморозків, спрогнозували синоптики.

Прогноз від Укргідрометцентру

За орієнтовним прогнозом Укргідрометцентру у перші дні травня на окремих територіях ще слід чекати дощів. Місячна кількість опадів місцями може бути більшою за норму. Разом з тим, третій місяць весни все ж буде доволі теплим.

— Середня місячна температура передбачається 14 – 18 градусів тепла (у горах 10 – 13), що близько до норми, – зазначили в Укргідрометцентрі.

Відео дня

Тим часом місячна кількість опадів очікується у межах норми – 35 – 72 міліметри. Втім, на Закарпатті та Прикарпатті прогнозують аж 132 – 170 міліметрів, що дещо більше за норму.

Прогноз від Meteoprog

Згідно з прогнозами сайту Meteoprog після дощової погоди у квітні, травень порадує сонячними днями та рідкісними дощами. Погода переважно буде похмурою, але практично без опадів.

З перших днів травень принесе із собою теплу погоду. На початку місяця температура повітря по Хмельницькому вдень досягатиме +18+20 градусів. Вночі стовпчики термометрів будуть падати до позначки +8+10 градусів.

У середині місяця очікується невелике похолодання із 13 травня. Погода кілька днів буде мінливою. А 18 травня очікується дощ.

Проте вже з 19 травня знову прийде потепління. До кінця місяця очікується до +21+23 градусів вдень та до +11+13 градусів вночі. Дощів в Хмельницькому слід чекати 26 та 28 травня. 

Скрін з Meteoprog по Хмельницькому

Прогноз від Wismeteo

За даними порталу, травень 2023 буде досить характерним. Але останній місяць весни очікується теплим. З 1 по 10 травня можливі температурні показники в середньому близько +13.  Однак до кінця місяця відбудеться підвищення температури і стовпчики покажуть позначку в +17. 

У травні опадів випаде менше, ніж в квітні. Загальна кількість днів з опадами буде коливатися близько 11 днів. При цьому відносна вологість буде високою - більше 65%.

Скрін із Wismeteo по Хмельницькому

Нагадаємо, у травні очікуються магнітні бурі сильної та середньої потужності. Вони триватимуть періодами від 11 до 28 травня. В які дати будуть магнітні бурі та як вберегти своє здоров’я читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up