Магнітні бурі у червні 2023: коли вони будуть та скільки триватимуть

Магнітні бурі у червні 2023: коли вони будуть та скільки триватимуть
Фото ілюстративне
  • У червні спостерігатимуться рясні сонячні спалахи, які відбуватимуться по кілька днів підряд. 

  • Вони можуть позначитися на самопочутті метеочутливих людей. Розповідаємо коли будуть бурі та як вберегтися.

Червень одразу розпочнеться зі спалахів на Сонці. І протягом усього першого літнього місяця буде кілька магнітних бур різної інтенсивності, які впливатимуть на самопочуття.

За даними Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у першу декаду літа буде тричі потужна атака геоударів. Вони викличуть магнітні бурі, які можуть вплинути на психологічне та фізичне самопочуття людей.

Календар магнітних бур

У червні очікується 5 магнітних бур. Перша з них буде 2 червня, наступні — 10 і 16 червня. Ці бурі будуть одноденними і слабкими по силі (4 бали). Потім сильна буря потужністю 5 балів і триватиме вона три дні поспіль — з 18 по 20 червня. Останній день місяця — 30 червня — знову відзначиться підвищеною сонячною активністю. Потужність цієї бурі складе 4 бали.

Відео дня

Нагадаємо: магнітні бурі — це збурення геомагнітного поля Землі з різною інтенсивністю, яке може тривати від кількох годин до кількох днів. В цей період планета виявляється під ударом сонячного вітру.

Ці коливання можуть вплинути на роботу систем зв'язку та призвести до технічних збоїв. Вони негативно впливають на здоров’я людини й інших живих організмів. Навіть незначне підвищення активності може позначитися на здоров’ї.

Як магнітні бурі впливають на організм

Січневі магнітні бурі не матимуть значного впливу на стан людини, але можуть спричинити дискофорт для метеозалежних людей. Найчастіше у цей період проявляються наступні симптоми: 

Як пережити магнітні бурі

В залежності від інтенсивності магнітні бурі здатні вплинути навіть на здорову людину. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, у небезпечні дні слід дотримувати простих рекомендацій лікарів:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up