Магнітні бурі у жовтні 2022: календар небезпечних для самопочуття дат

Магнітні бурі у жовтні 2022: календар небезпечних для самопочуття дат
  • Жовтень буде доволі легким для метеозалежних.
  • Однак, Землю все ж накриє декілька магнітних бур.
  • Є поради, які допоможуть уникнути негативного впливу сонячних спалахів.

Для метеозалежних цьогорічний жовтень буде доволі легким місяцем. Вчені прогнозують, що на жителів Землі очікують всього кілька магнітних бур, які будуть доволі слабкими. Про це повідомляють у Центрі прогнозування космічної погоди.

Варто зауважити, що прогноз сонячних і геомагнітних бур розраховується за допомогою супутникових систем і наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світу, тому він дає точні результати.

Календар магнітних бур у жовтні 2022

Магнітні бурі сильно перешкоджають звичному темпу життя. Через головний біль та погане самопочуття метеозалежним людям доводиться скасовувати та змінювати свої плани.

Відео дня

Однак в жовтні вони можуть видихнути з полегшенням, адже цього місяця очікуються лише три слабкі магнітні бурі. Вони відбудуться на початку та в кінці місяця — 1, 29 й 30 жовтня.

Інфографіка від Вікна

Як магнітні бурі впливають на організм

Хоч магнітні бурі й будуть слабкими, проте треба уважно спостерігати за свої самопочуттям та емоційним станом. Щоб легше перенести негативний вплив магнітних бур на наше життя, варто дотримуватися кількох простих порад. 

У зону ризику метеоудару потрапляють вагітні жінки, маленькі діти та люди похилого віку. Найбільша ймовірність впливу стосується людей, які мають проблеми із серцем або судинами.

Під час магнітних бур може почати боліти голова й суглоби. З'являються проблеми з тиском, серцем та сном. Також у цей період може проявлятися апатія, агресія, неспокій та страхи.

У такі дні варто забезпечити собі повноцінний сон та не перевтомлюватися. Необхідно скоротити емоційні та фізичні навантаження, більше відпочивати.

Як пережити магнітні бурі

Метеочутливим людям медики радять слідкувати за розкладом магнітних бур та не навантажувати себе фізично у період магнітної активності. Особливо важливо — мати під рукою ліки першої необхідності, які допоможуть послабити наслідки.

Кому слід бути особливо обережним, так це людям із патологіями серця, судин чи органів дихання. Найбільш небезпечною реакцією на магнітні бурі є стрибки артеріального тиску, а такий стан є досить небезпечним. Тому у такі дні слід тримати зв’язок зі своїм лікарем і дотримуватись його рекомендацій.

Всім іншим у період потужних збурень на Сонці рекомендовано пити трав’яний чай, соки чи воду, а також утриматись від вживання алкоголю, гострої та солоної їжі. Також корисно проводити більше часу на свіжому повітрі та намагатися не стресувати.

Нагадаємо, наприкінці вересня прогнозують магнітні бурі середньої та високої потужності. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up