Мокрий сніг та ожеледиця: на Хмельниччині оголосили штормове попередження

Мокрий сніг та ожеледиця: на Хмельниччині оголосили штормове попередження
Фото ілюстративне
  • Синоптики попереджають про різку зміну погоди. 

  • Вони оголосили жовтий рівень небезпечності на найближчі 2 доби.

Із другої половини дня 27 березня погода в Україні різко зіпсується. Це триватиме щонайменше до середи, повідомляють в Укргідрометцентрі. 

Синоптики зазначають, що на найближчі 2 доби характер погоди зміниться. Пройдуть дощі, а в більшості західних, північних, Черкаській, Вінницькій та Одеській областях — значні дощі з переходом у мокрий сніг. На дорогах буде ожеледиця. Лише у східних областях цієї ночі буде переважно без опадів.

Вітер південно-східний, вночі у західних, вдень на Правобережжі з переходом на північно-західний, 8-13 метрів за секунду, з поривами до 17-22 метрів за секунду. А в західних областях місцями шквали вітру сягатимуть 25 метрів за секунду.

Відео дня

Температура у західних областях вночі від -3 морозу до +2 тепла, вдень 0+5 тепла. У більшості північних, Вінницькій та Черкаській областях вночі +3+8 тепла, вдень зниження до 0+5 тепла. У східних областях — вночі +1+6, вдень +10+15 тепла. На решті території протягом доби +7+12 тепла. У Карпатах вночі -3-8 морозу, вдень близько 0 градусів.

Зображення Укргідрометцентру

Також на 27 та 28 березня синоптики оголосили штормове попередження. Сьогодні воно охопить більшу половину країни, а завтра розтягнеться на всю територію України. Зміна погодних умов може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг. Метеорологи оголосили про І рівень небезпечності (жовтий).

Зображення Укргідрометцентру

Синоптик Наталка Діденко розповіла про причину такого похолодання. Вона каже, що до нас переміститься активний циклон, який зародився над Середземномор'ям і вже “розминається, присідає, вдихає-видихає, тренується”. Надалі похолодання охопить всю Україну та посилиться до невеликих морозів. Потепління прийде аж в суботу-неділю.

Зображення зі сторінки Діденко

До всього 27-30 березня очікують підвищення рівня води. Метеорологи попереджають про небезпеку повені в області через навалу дощів. На лiвих притоках Дністра вода може вийти на заплави річок. Синоптики оголосили через це І рiвень небезпеки (жовтий). 

Так, у зв'язку зі значними опадами, очiкується пiдвищення рiвнiв води над поточними, без негативних наслiдкiв на лiвих притоках Днiстра у Тернопiльській, Хмельницькій, Вiнницькій областях на 0,2-0,7 метри.

Зображення Укргідрометцентру

Нагадаємо, що в квітні буде 5 короткочасних магнітних бурь. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі у квітні 2023: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ігор Калінушка

    Дякуєм, самі бачили .
  • Саша Корса

    Фіалетовий

keyboard_arrow_up