На Хмельниччині оголосили високий рівень пожежної небезпеки. Що не можна робити

На Хмельниччині оголосили високий рівень пожежної небезпеки. Що не можна робити

В частині областей на 2 дні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. А водіям вантажівок нагадали про заборону рухатися автодорогами під час спеки.

Цього тижня Європу накриває аномальна спека. Відтак, в Іспанії вона вже стала причиною смерті 360 людей. У Франції через лісові пожежі евакуювали вже тисячі людей. Водночас люта хвиля тепла рухається на північ. Про це пише BBC.

На території Європи найближчого тижня аномально спекотне повітря поступово сунутиме на Україну. Вже до вихідних температура підвищиться, особливо у західних та південних областях. На Заході країни очікується розвиток посухи. Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич  передає meteoprog.

Відео дня

У п‘ятницю в Україні найвищою буде температура повітря в західних областях, каже синоптик Наталка Діденко. У більшості областей 22 липня стовпчики термометрів коливатимуться в межах +24+29 градусів.

На найближчі дві доби 22-23 липня у південній частині, більшості західних, Вінницькій та Житомирській областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки, передає Укргідромедцентр. Хмельницька область входить до переліку. 

Протягом пожежонебезпечного періоду заборонено:

Крім цього, поліція Кам’янеччини нагадує, що за високої температури повітря рух вантажівок по автодорогах призводить до руйнування дорожнього полотна. Тож водіям вантажівок, маса яких перевищує 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 тонн, заборонено їздити автошляхами в денну пору доби. Це стосується періоду, коли температура повітря більше ніж +28 градусів.

Нагадаємо, найближчими днями очікуються магнітні бурі. У ці дні намагайтеся не виходити на вулицю, не перевантажуватися фізично та емоційно, виконувати дихальні вправи та приймати контрастний душ, змінюючи холодну та гарячу воду кожні 10-15 секунд. Також варто відмовитися від вживання кави та алкоголю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up