Із Європи йде спека до +34: коли її очікувати на Хмельниччині

Із Європи йде спека до +34: коли її очікувати на Хмельниччині

Поки що в нас прохолодна погода. Однак, ближче до вихідних температура повітря підвищиться. Дізнавайтеся коли сонце пектиме в Хмельницькій області. 

Цього тижня Європу накриває аномальна спека. Відтак, в Іспанії вона вже стала причиною смерті 360 людей. У Франції через лісові пожежі евакуювали вже тисячі людей. Водночас люта хвиля тепла рухається на північ. Про це пише BBC.

На території Європи найближчого тижня пануватиме аномально спекотне та сухе повітря африканського походження. З цієї причини максимальні значення температури повітря перевищать +40, тим самим встановивши нові історичні рекорди.

В Україні цього тижня очікується прохолодна погода, але до вихідних температура підвищиться, особливо у західних та південних областях. Спекотна повітряна маса з південної Європи присуне до нас. На Заході країни очікується розвиток посухи. Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич  передає meteoprog.

Відео дня
З сайту Meteoprog

Синоптикиня Наталка Діденко стверджує, що спекотне повітря трохи дихне на Україну вже з середи. 

“Не таке аж пекуче, але до +30 градусів ймовірно 20-го липня у західних областях України (окрім Волині та Рівненщини, де повітря очікується трохи свіжіше) та на південному заході. Більша частина України належатиме завтра сухому повітрю, буде багато сонця”, — прогнозує Діденко

Зі сторінки Наталки Діденко

Нагадаємо, найближчими днями очікуються магнітні бурі. У ці дні намагайтеся не виходити на вулицю, не перевантажуватися фізично та емоційно, виконувати дихальні вправи та приймати контрастний душ, змінюючи холодну та гарячу воду кожні 10-15 секунд. Також варто відмовитися від вживання кави та алкоголю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up