Сніг та мороз до -6: прогноз погоди на кінець листопада — початок грудня по Хмельниччині

Сніг та мороз до -6: прогноз погоди на кінець листопада — початок грудня по Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Цього тижня йтиме сніг та мокрий дощ, а температура практично весь тиждень буде мінусова. 

  • Дізнавайтесь подобовий прогноз погоди.

В Україні лютує негода. Сьогодні у багатьох областях йдуть дощі та хуртовини, штормовий вітер з поривами до 28-30 метрів за секунду. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, у Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях прогнозують мокрий сніг, дощ та ожеледь. На Одещині, Черкащині та Чернігівщині — сильний сніг. Вдень на Київщині та місцями на Вінниччині очікують хуртовини та снігові замети. На Заході та в Житомирській області невеликий сніг. Вночі у більшості північних регіонів без опадів.

В країні вже трапились десятки аварій. Рух трасою міжнародного значення М15 Одеса-Рені заборонено. До Києва також обмежили рух вантажівок на сьогодні та завтра.

Відео дня

Пориви вітру вночі у південних та більшості центральних областей сягатимуть 15-22 метрів за секунду. Місцями — шквали до 25 метрів за секунду.

Зображення із сайту Укргідрометцентру

Температура у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях вночі та вдень від 0 до -5 градусів морозу. На дорогах країни ожеледиця. Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що країна знаходиться під впливом активного південного циклону. 

— Несприятлива погода торкнеться протягом неділі-понеділка більшості областей України, лише західна частина втримається від синоптичних небезпечних надмірностей, тут завтра хіба часом невеликий сніг та поривчастий вітер. Сніг при вищій температурі повітря може швидко переходити у льодяний дощ, ймовірне обледеніння. Надзвичайно ускладнює ситуацію скажений штормовий вітер, — зазначає Діденко. 

Зображення із ФБ-допису Наталки Діденко

За її словами, найближчого вечора, ночі та завтра вранці 27 листопада в більшості областей України очікується сильний сніг та штормовий вітер, хуртовини, снігові замети. У понеділок температура повітря буде -2-7 градусів, завтра вдень 0-3 градуси морозу.

Послаблення вітру буде з вівторка, а у середу очікується вихід чергового південного циклону із снігопадами. Метеорологи рекомендують утриматися від поїздок в найближчі дні. 

Зображення із ФБ-допису Наталки Діденко

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 27 листопада, температура повітря коливатиметься від -5 вночі до -2 вдень. Буде хмарно. Вночі йтиме дрібний сніг, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися.

У вівторок, 28 листопада, небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Без опадів. Температура повітря прогріється від -5 вночі до 0 вдень.

В середу, 29 листопада, небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується сніг. До ранку він повинен послабшати, але продовжуватиме йти весь день і припиниться лише ближче до вечора. Температура -4 вночі та +1 вдень. 

У четвер, 30 листопада, з самого ранку й до пізнього вечора, небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря прогріється до -6 вночі до 0 вдень.

В п’ятницю, 1 грудня, буде триматися хмарна погода. Замість сильному снігу, що розпочнеться вранці, у другій половині дня буде дрібний дощ, який продовжуватиметься до завершення дня. Температура повітря: -3 вночі та +4 вдень. 

На вихідні, 2-3 грудня, стовпчики термометра опустяться до -2 вночі і піднімуться до 0 вдень. У суботу вранці піде дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня опадів не передбачається. В неділю весь день буде хмарним. Без опадів.

*за даними сайту sinoptik.ua.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up