Температурні контрасти та сніг: прогноз погоди на кінець лютого — початок березня

Температурні контрасти та сніг: прогноз погоди на кінець лютого — початок березня
Фото ілюстративне
  • Цього тижня погода буде неординарною — від снігу до потепління. 

  • Дізнавайтесь подобовий прогноз погоди на наступний тиждень.

Наступного тижня розпочнеться календарна весна. Останні лютневі дні будуть неординарними в плані погоди. Синоптики кажуть, що насамкінець зима продемонструє захоплюючу синоптичну ситуацію. Розповідаємо якою буде погода наприкінці лютого — на початку березня в Хмельницькій області. 

— У понеділок в Україні — отакенні температурні контрасти! Від 5-ти градусів морозу вночі до +20 градусів вдень! Весняні чи передвесняні синоптичні гойдалки часом закручують нам голову, — пише синоптик Наталка Діденко

Отож, найближчої ночі температура повітря становитиме у північній частині та більшості західних областей 0-5 градусів морозу, на решті території близько нуля, на півдні та південному сході +2+5 градусів.

Відео дня

Впродовж понеділка температура повітря в більшості областей України очікується в межах -2+3, у центрі до +3+6 градусів.

А ось на півдні та південному сході України запахне квітнем. Тут передбачається аж +10+15 градусів, в Криму ймовірно до +15+18, на південному узбережжі до +20 градусів.  

— Через таку неймовірно строкату температуру повітря опади, зрозуміло, виступатимуть у різних фазах — від дощу до снігу. Від опадів завтра утримаються Волинь, Рівненщина, Чернігівщина, Крим, Запоріжжя, Донеччина, — прогнозує Діденко.

Тож хмельничанам та жителям області слід очікувати вологої погоди. 

Зображення Укргідрометцентру

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 27 лютого, температура повітря коливатиметься від -2 вночі до 0 вдень. Впродовж усього дня погода буде похмурою. Очікується сніг, який ввечері послабшає.

У вівторок, 28 лютого, від світанкових хмар вже вранці не залишиться й згадки. До самого вечора у Хмельницькому буде триматися ясна погода. Без опадів. Температура повітря прогріється до -3 вночі до +1 вдень.

В середу, 1 березня, перша половина дня буде ясною, а після обіду з'являться хмари. Без опадів. Температура повітря прогріється до -3 вночі до +2 вдень.

У четвер, 2 березня, зранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура -1 вночі та +2 вдень. 

В п’ятницю, 3 березня, ясним небо буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів. Температура повітря: -1 вночі та +4 вдень. 

На вихідні, 4-5 березня, стовпчики термометра опустяться до -1 вночі до +1 вдень. У суботу весь день буде хмарним. Без опадів. У неділю буде триматися хмарна погода. У другій половині дня очікується дрібний сніг, який йтиме до самого вечора.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

До слова, синоптики зробили перші прогнози погоди на весну. Дізнавайтеся якою буде погода в березні, квітні та травні 2023 року на Хмельниччині за посиланням. 

Нагадаємо, що в березні буде 4 короткочасні магнітні бурі. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі У березні буде 4 магнітні бурі: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up