Туман та погана видимість: погіршення погоди на понеділок та прогноз на тиждень

Туман та погана видимість: погіршення погоди на понеділок та прогноз на тиждень
  • Синоптики оголосили підвищений рівень небезпечності на понеділок. 

  • Дізнавайтесь яким буде завершення листопада та початок грудня цього року на Хмельниччині.

Кінець листопада в Україні розпочнеться з оголошення жовтого рівня небезпечності. У половині областей передбачають сильний туман та погану видимість на дорогах. Це ж стосується і Хмельниччини.

Так, у понеділок, 28 листопада, вночі та вранці у західних, північних і Вінницькій областях туман, видимість 200-500 метрів. Метеорологи оголосили І рівень небезпечності. Про це йдеться на сайті Українського гідрометцентру. 

Відео дня

Синоптик Наталка Діденко зазначає, що понеділок буде хмарним. Періодично місцями випадатимуть, невеликі дощ чи мокрий сніг. Але інтенсивні опади малоймовірні. Більша ймовірність опадів — на півночі, у центральних областях та в південній частині України. На заході та сході атмосфера обмежиться просто хмарністю й туманами. У східних областях України очікуються пориви східного та південно-східного вітру до 12-15 метрів за секунду. 

Там, де випадатиме мокрий сніг слід очікувати налипання мокрого снігу й ожеледицю. Щодо температури повітря, то вона коливатиметься від -2 до +2 тепла. Найхолодніше буде в західних та північних областях. У центрі та на сході очікується +1+5 градусів. У південній частині +3+7 градусів, в Криму до +10+12 градусів. Найтепліше.

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

У понеділок, 28 листопада, температура повітря коливатиметься від -2 вночі до -1 вдень. Вітер східний, 3-5 метри за секунду. Весь день у Хмельницькому буде хмарним. Без опадів.

У вівторок, 29 листопада, протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Ранковий сніг закінчиться ближче до середини дня. Більше опадів не очікується. Вітер східний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до 0 вночі та +1 вдень.

В середу, 30 листопада, хмарна погода протримається увесь день. Без опадів. Вітер східний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до 0 вночі та -3 вдень.

У четвер, 1 грудня, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. Температура -6 вночі та -3 вдень. Вітер північно-східний, 3-5 метрів за секунду.

У п’ятницю, 2 грудня, протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря: -4 вночі та -1 вдень. Вітер східний, 3-5 метрів за секунду.

На вихідні, 3-4 грудня, стовпчики термометра піднімуться до -4 вночі та -2 вдень. У суботу протягом усього дня погода буде похмурою. У неділю протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів на вихідні.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

До слова, у листопаді Землю накриє декілька магнітних бур різної потужності. Цього тижня якраз буде одна із них. Метеозалежним людям ці періоди пережити важко, але є поради, які допоможуть уникнути негативного впливу сонячних спалахів. Дізнавайтеся скільки бур слід очікувати та коли вони відбудуться. А також читайте як вберегтися у матеріалі Магнітні бурі в листопаді 2022: календар небезпечних дат

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up