"Весна серед зими": синоптик прогнозує аномальну погоду на січень 2023

"Весна серед зими": синоптик прогнозує аномальну погоду на січень 2023
Фото ілюстративне

Кажуть, перша половина січня буде теплою, а погода схожою на початок квітня, аніж на перший місяць зими.

Ті, хто не любить морози на свята, можуть цьогоріч видихнути. Синоптики прогнозують аномально високу для січня температуру. Кажуть, до України може прийти весна серед зими. Про це повідомляє Станіслав Щедрін на своїй сторінці у Фейсбук. 

— Є дуже велика ймовірність що половина січня по всій країні буде аномально теплою та більш характерною на початок квітня аніж на січень, — зазначає Щедрін.

За його прогнозом, до більшої частини Європи надходитимуть теплі повітряні маси з Сахари та Атлантичного океану, які можуть витіснити холодне антарктичне повітря з більшої частини Європейського  континенту. Як це відбуватиметься можна простежити на мапі:

Відео дня
Зі сторінки Стаса Щедріна

Таким чином, по всій Україні десь до 14-17 січня переважатиме відносно сильно тепла погода в усіх регіонах. Температурний режим переважно коливатиметься в межах від 0 +5 в нічний період, та до +7+10 градусів вдень, на півдні України до +13+16, але очікується і багато дощів, вночі подекуди з мокрим снігом.

Щодо другої половини січня, то за даними Щедріна, зима нарешті вступить в свої права. До України прийдуть снігопади та значне похолодання. Цей прогноз ще можливо прийдеться корегувати, але не суттєво.

Нагадаємо, раніше в Укргідрометцентрі розповіли, що зима 2022-2023 буде в Україні теплішою, ніж минула. Звісно, що заходитиме і арктичне холодне повітря, проте ці періоди будуть короткочасними та з мінімальною температурою вночі до -15-20 градусів. Детальніше про це читайте у матеріалі Чи буде зима-2023 суворою: синоптики зробили перші прогнози

Цього тижня прогнозують похмуру погоду. без суттєвого пониження тепла. У Новорічну ніч температура має піднятися до +9 на Хмельниччині. Поденний прогноз на тиждень читайте у матеріалі Якою буде погода на Хмельниччині в останній тиждень 2022 року

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up