Яким буде жовтень: прогноз погоди від синоптиків

Яким буде жовтень: прогноз погоди від синоптиків

Синоптики прогнозують, що в жовтні не буде значних погодних змін. 

Цьогоріч, у жовтні погода очікується у межах норми. Про це повідомляють в Українському гідрометцентрі.

— Середня місячна температура передбачається 5-11 градусів тепла, що близько до норми, — зазначають в повідомленні.

За прогнозами синоптиків, місячна кількість опадів у жовтні очікується в межах 26-58 міліметрів, а в Карпатах місцями 68-88 міліметрів. Це, кажуть, також в межах норми.

Відео дня

Якою буде погода в жовтні

За даними світового погодного порталу wisemeteo, цього року погода в жовтні буде прохолодною, але досить сонячною. Загалом, у порівнянні з осінню 2021 року - ця осінь буде сухішою.

Згідно з прогнозами, на Хмельниччині друга частина осені буде холоднішою щодо середньосезонного показника в цілому. Температурний режим другого місяця сезону буде триматися в районі +13. Однак до кінця місяця прогнозують похолодання до +10 . Очікуються помірні опади у період з 2 по 21 жовтня.

Крім того, середня температура сезону складе +14, що незмінно щодо показників минулого сезону. Максимальні температурні показники по місяцях: вересень +26, жовтень +24, листопад +19, мінімальні відповідно: +11, +6 , +3. Кількість днів з опадами в сезоні не менш, ніж 23.

За прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, погожі дні на початку жовтня в Україні трохи зіпсують невеликі опади. Далі потеплішає і прийде бабине літо, яке торкнеться і початок другої декади. Приблизно після свята Покрови (14 жовтня) потроху холоднішатиме, зросте можливість слабких опадів. Ночі стануть холодними, але температура не опускатиметься нижче 0 градусів. Після 20-го жовтня значного тепла не передбачається, але очікуються 2-3 тепліших дня.

Також читайте скільки магнітних бур очікують в жовтні, коли саме вони будуть та як вберегтися від шкідливого впливу. Що радять робити метеозалежним, а чого категорично не рекомендують читайте в матеріалі Магнітні бурі у жовтні 2022: календар небезпечних для самопочуття дат

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up