Чи можна платити агітаторам за роботу під час передвиборчої кампанії

Чи можна платити агітаторам за роботу під час передвиборчої кампанії
Ілюстративне фото з сайту cherkasy-city.com
  • Наближається перший тур президентських виборів.

  • Кандидати вдаються до різних способів переконати виборців віддати за них свій голос.

  • Експерт розповів, чи можна платити за агітаційну роботу.

До першого туру чергових президентських виборів в Україні залишилося близько місяця. Вже 31 березня українці підуть на виборчі дільниці вирішувати, хто займе пост глави держави на найближчі 5 років. Охочі зайняти президентський пост різними способами схиляють до себе потенційних виборців: розміщують матеріали у ЗМІ, соцмережах та на бігбордах по всій країні. Також залучають агітаторів. Про деякі особливості роботи останніх розповів експерт громадської організації «Український центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній.

Зокрема, експерт каже, що безпосередньо оплачувати працю агітаторів не можна. При цьому він посилається на відповідне роз’яснення Центральної виборчої комісії. Однак додає, що людям, які агітують за того чи іншого кандидата, можна компенсувати різноманітні витрати. До прикладу, це можуть бути проїзд у транспорті, оплата зв’язку або ж компенсація витрат на харчування та проживання, якщо людина працює в іншому місті.

Експерт розповідає, що це питання не є унікальним для України, адже не вирішене остаточно й за кордоном. Зокрема у країнах, які мають розвинену та стабільну виборчу систему, наприклад, США.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up