Чотири місяці тривала сесія міської ради в Кам'янці-Подільському

Чотири місяці тривала сесія міської ради в Кам'янці-Подільському
Фото із сайту Кам'янець-Подільської міськради.
  • Вперше депутати зібралися ще у вересні.
  • Завершилася сесія лише сьогодні, 26 січня.

Політична криза в Кам'янці-Подільському триває. Опозиція висловлює недовіру міському голові "свободівцю" Михайлу Посітку, який прийшов до влади після перемоги на виборах у 2019 році. Мер у відповідь вже офіційно оголосив про своє звернення до Верховної Ради. В ньому він просить розпустити міську раду.

Офіційно про своє подання Михайло Посітко повідомив на засіданні сесії міськради сьогодні, 26 січня. А про намір він заявляв раніше. Детальніше про це та ситуацію в другому за кількістю населення місті області ми розповідали вам в матеріалі: "Міськраду Кам’янця-Подільського можуть розпустити: що відомо".

Дане засідання стало останнім в рамках 16 сесії міськради. Вона тривала чотири місяці. Перше її засідання відбулося ще 24 вересня минулого року. Відтоді розгляд частини питань постійно переносився з одного сесійного засідання на інше через «недовивчення» або не підтримку частиною депутатів.

Відео дня

У першу чергу йдеться про проєкти, які безпосередньо стосуються сільських територій. Зокрема, порядку проведення громадських слухань щодо кандидатури старости та заходів з утримання об’єктів соціальної інфраструктури міста, сіл і селищ. Проте ні один, ні інший проєкт не знайшов підтримки в частини сесійної зали. Про це повідомляє місцеве видання "Вдало.Інфо"

Не було проголосовані також питання щодо внесення змін до складу виконкому, створення тимчасової контрольної комісії міської ради з перевірки фактів відсутності на роботі посадових осіб і працівників комунальних підприємств.

Частина рішень  все ж була прийнята:

  • надання дозволу на отримання кредитного ліміту управлінській компанії «Житловик» для виплати заробітних плат працівникам;
  • положення про порядок встановлення меморіальних, інформаційних дошок і пам’ятних знаків на території громади;
  • безоплатне прийняття в комунальну власність громади світлофорного об’єкту навпроти в’їзду в «Епіцентр»;
  • 11 із 13 земельних проєктів, які стосувалися вирішення земельних спорів.

Читайте також: Мер Кам'янця Посітко заплатить за образу депутата. Відео і подробиці 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up