Міськраду Кам’янця-Подільського можуть розпустити: що відомо

Міськраду Кам’янця-Подільського можуть розпустити: що відомо
Фото з сайту Кам'янець-Подільської міської ради
  • Про відповідну ініціативу заявив міський голова Михайло Посітко.

  • Серед підстав для розпуску — відмова депутатів приймати бюджет на 2022 рік.

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко просить розпустити міську раду. Про це йдеться у його зверненні, яке опубліковане на сторінці у Facebook. Ініціатива адресована Верховній Раді України, оскільки та має право прийняти таке рішення.

Причиною є відмова депутатів голосувати за необхідні рішення, зокрема, про бюджет Кам’янець-Подільської ОТГ на цей рік та програми благоустрою. Зараз місто живе за тимчасовим бюджетним розписом. Частина грошей за цим документом не може бути використана, адже не прийняті відповідні програми.

— Враховуючи кричущі факти бездіяльності депутатського корпусу, в мене не залишається іншого вибору, як ініціювати перед Верховною Радою України процедуру розпуску Кам’янець-Подільської міської ради, — сказав Михайло Посітко у своєму зверненні.

Відео дня

Нагадаємо, що засідання сесії Кам’янець-Подільської міської ради 4 січня відбулося зі скандалом. Більшість депутати відмовилася голосувати за рішення порядку денного, а після оголошення перерви група людей з криками й погрозами почала вриватися в кабінет міського голови, в тому числі вищезазначена помічниця. Про це йшлося на сайті міської ради. На місце події довелося викликати поліцію та «швидку».

Міський голова також згадав про комунальне підприємство «Міськтепловоденергія»:

— Я протягом усього року отримував масу скарг на неякісне надання послуг. Також ми, проаналізувавши, бачимо серйозну фінансову загрозу у вигляді несплати коштів за кредитними зобов’язаннями. Якщо сумувати всі невиконані кредитні зобов’язання, які є станом на сьогодні, ця сума складає сотні мільйонів гривень, що є реальною загрозою банкрутства цього стратегічного підприємства, — розповів міський голова.

За його словами, на підприємстві зараз є борги з виплати заробітної плати працівникам. При цьому гроші справно отримує керівництво. Також, за словами Михайла Посітка, працівникам міської ради не дають можливості провести перевірку використання коштів, які були виділені «Міськтепловоденергії».

Раніше міський голова звільнив генерального директора підприємства Валерія Гордійчука. Він за сумісництвом є депутатом міської ради від партії «Рідне місто». Михайло Посітко заявив, що його не допускають на підприємство, аби представити нового керівника. Йдеться про Олександра Похилка, якого міський голова призначив наприкінці минулого року. Таким чином, вважає Михайло Посітко, відбулося рейдерське захоплення комунального підприємства.

— Вкотре сьогодні (11 січня — прим. авт.), нас, мене як міського голову, а також, на сьогоднішній час, законного керівника цього комунального підприємства, не було допущено. І до цього доклалися різні сили — це і депутати, і місцеві псевдоактивісти, і спортсмени, і тітушки. Чого тільки не було під час чергової спроби зайти на це підприємство. Я вважаю, що те, що відбулося сьогодні, є підтвердженням рейдерського захоплення комунального підприємства певними особами із сумнівною репутацією з 90-х.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Руслана Величко

    Бариги з 90-их не хочуть віддавати корито сучасним ділкам
  • Читач50

    Доброго дня!

    Шановний мер! Попрошу звернути вашу увагу на такий маленький райончик як Селеще Першотравневе, тобто це як то кажуть Селеще Цементного заводу. Тут реально жах!! Дороги просто ями! Багато закинутих будинків, і споруд! Повно мусору

    Люди стараються всіма своїми силами , хто що може, і дорогу засиплять( але мучкою, надовго нехватить, від неї тільки ще більше болото)

    Багато закинутих споруд, в яких живуть дикі пси і бомжі, вони зносять туди мусор

    Як би хотілось довести тут хоть щось до пуття!!
  • Читач59

    Кримінал не хоче програвати! От і не погоджують бюджет і займаються рейдерством комунального підпридмствп

keyboard_arrow_up