Хмельничанин може стати головою Верховної Ради. Розповідаємо деталі

Хмельничанин може стати головою Верховної Ради. Розповідаємо деталі
  • Спікера парламенту сьогодні відправили у відставку.

  • На його місце претендують троє нардепів.

  • Серед них — хмельничанин Руслан Стефанчук.

Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова відправили у відставку. За це сьогодні, 7 жовтня, проголосували 284 народних депутати. Це не було несподіванкою. Ще 16 вересня «Українська правда» з посиланням на власні джерела повідомила, що під Разумковим хитається крісло. Він мав тривалі напружені відносини з Офісом Президента.

Причиною останнього загострення було те, що спікер відправив на експертизу до Венеціанської комісії законопроєкт про олігархів. «Українська правда» також назвала можливу заміну Разумкову. Йшлося про його першого заступника Руслана Стефанчука, який навчався у Хмельницькому.

Пізніше, 30 вересня, сам Дмитро Разумков заявив, що Руслан Стефанчук хоче зайняти його крісло:

Відео дня

— Конфлікту у мене з ним не було. Руслан Олексійович (Стефанчук — прим. авт.) хотів обіймати цю посаду, навіть коли я перебував на самоізоляції. Він не дуже це приховував, він листи писав з проханням пояснити, чому не він виконує обов’язки. На щастя для мене і для прикрості для деяких моїх колег, стан здоров’я точно дозволяв виконувати функції Голови Верховної Ради, — розповів Дмитро Разумков.

Відставку Разумкова підтримали всі нардепи від Хмельниччини, за виключенням відсутнього Олександра Гереги:

Сьогодні, 7 жовтня, в парламенті також обговорювали кандидатури на посаду голови, однак до голосування справа не дійшла, адже ще не всі нардепи встигли виступити. Станом на зараз кандидатів є декілька:

Продовжити розгляд питання мають завтра, 8 жовтня.

Руслан Стефанчук народився у Тернополі, і зараз йому 45 років. Навчався у хмельницькій школі №18, Хмельницькому університету управління та права й Технологічному університеті Поділля (зараз — Хмельницький національний університет). Займався адвокатською, освітньою та науковою діяльністю. Був радником Володимира Зеленського та його представником у Верховній Раді.

Нагадаємо, що 16 липня цього року на посаду міністра внутрішніх справ України призначили хмельничанина Дениса Монастирського. Він замінив Арсена Авакова, який обіймав цю посаду від 2014 року.

Пізніше заступник міського голови Хмельницького Роман Примуш залишив посаду та став радником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Остання підпорядкована МВС. До слова, і Монастирський, і Примуш свого часу навчалися у Хмельницькому університеті управління та права.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Іван Косин

    Куда їому ще толстіти?
  • Валентина Филиппова Бучацкая

    Да благословит вас Бог!
  • Олег Козак

    Жах!
  • Володимир Яцюк

    Федот,да не тот…

keyboard_arrow_up