Хмельницькі нардепи причетні до скасування статті про незаконне збагачення чиновників

Хмельницькі нардепи причетні до скасування статті про незаконне збагачення чиновників
  • Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу.

  • Вона передбачала відповідальність чиновників за незаконне збагачення.

  • Ініціювала перегляд статті група нардепів у 2017 році. Серед них були хмельничани.

В Україні скасували відповідальність за незаконне збагачення чиновників. Про відповідне рішення Конституційний Суд стало відомо вчора, 26 лютого. Мова йде про статтю 368-2 Кримінального кодексу України. Перша її частина передбачає відповідальність за «Набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а так само передача нею таких активів будь-якій іншій особі». Друга та третя частини — за те ж діяння, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне або особливо відповідальне становище. За цією статтею була передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 10 років, а також позбавлення права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Суд визнав статтю такою, що не відповідає Конституції України. Повідомляється, що положення закону зобов’язувало підозрюваних самостійно доводити законність своїх статків. Тепер сторона обвинувачення муситиме сама доводити те, що активи здобуті незаконним шляхом.

Запровадили цю статтю у 2015 року на вимогу ЄС для виконання Плану з візової лібералізації. Також запровадження відповідальності за незаконне збагачення було однією з вимог МВФ. 2017 року група з 59 народних депутатів звернулася до Конституційного Суду з вимогою скасування статті 368-2 КК України. Хто саме підтримав звернення, повідомило видання ЛІГА.net. Серед 59 депутатів є двоє представників Хмельниччини — Андрій Шинькович (189 округ) та Віктор Бондар (191 округ).

Відео дня

Читайте також: Депутат-мажоритарник з Хмельниччини хоче стати президентом: що про нього відомо

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Василь Вурста

    Рильця в пуху тому і проголосували
  • Саша Легай

    Писати коментарі лежачи на дивані набагато краще ніж робити діло і досить о***ати тих депутатів яких Ви самі вибрали. Давайте зробимо переворот не словами а ділом , а то вже задовбало те писання той не такий той не те робить, а Ви провильно все робите? Повтікали нахер за кордони бо там життя краще тут його потрібно покращити дома на рідній землі. А поки ми( щолкаємо є...лом)як в народі кажуть то вони голосують за що хочуть і ложили ті депутати на нас величезний х...й.А пройде час і вийде новий закон (цілуй депутата в с***у хто не поцілує буде тюрма) і всі будуть мовчати. Соромно за свою націю за народ.
  • Вадим Плюта

    Знають, що є що приховувати, нічого восени все повернеться та у кожного спитають.
  • Людмила Пл

    Хлопці з партії " За конкретні справи"

    Людмила Пл reply Людмила Пл

    Oleg Forest Маєте якісь заперечення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up