Що відомо про «слуг народу», які перемагають хмельницьких нардепів

Що відомо про «слуг народу», які перемагають хмельницьких нардепів
Микола Стефанчук, Олена Копанчук, Олексій Жмеренецький та Ігор Марчук
  • Від чотирьох округів області до парламенту можуть потрапити люди, які ніколи не були депутатами.

  • Всі вони представляють партію «Слуга народу».

  • Ми зібрали інформацію про них.

На Хмельниччині завершується підрахунок голосів на парламентських виборах. За мажоритарними списками Центральна виборча комісія обробила 100% протоколів на 187, 188, 189 та 191 округах. На 190, 191 та 193 округах частка оброблених протоколів близька до 100%. За даними ЦВК, на чотирьох округах лідирують кандидати від партії «Слуга народу». На решті трьох лідерство тримають самовисуванці, які є чинними депутатами Верховної Ради.

Кандидатів від «Слуги народу» хмельничани підтримали на таких округах:

  • Микола Стефанчук — 187 (більша частина міста Хмельницького)

    Відео дня
    /li>
  • Олена Копанчук — 189 (місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський та Теофіпольський райони)

  • Олексій Жмеренецький — 190 (міста Славута та Шепетівка, Полонський, Славутський та Шепетівський райони)

  • Ігор Марчук — 193 (місто Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський та Новоушицький райони)

На двох останніх округах лідерство тримали чинні нардепи-самовисуванці, однак згодом кандидати від «Слуги народу» Олексій Жмеренецький та Ігор Марчук відтіснили їх на другі місця. Ми вирішили дізнатися, що відомо про чотирьох кандидатів, які належать до однієї політичної сили.

Микола Стефанчук

За даними сайту ЦВК, Микола Стефанчук народився 4 травня 1981 року в Хмельницькому. Має вищу освіту. Зараз працює начальником юридичного відділу ДУ «Національний офіс інтелектуальної власності». Не є членом будь-якої політичної сили. Мешкає у Хмельницькому.

На сайті юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка є біографічні відомості про Миколу Стефанчука. Від 2016 року він працює старшим науковим співробітник юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За даними проекту «Чесно», 2002 року Микола Стефанчук балотувався до Хмельницької міської ради від партії «Народний рух України». Депутатом він не став. За даними проекту «Чесно. Фільтруй суд», кандидат подавав свою кандидатуру на посаду судді Верховного суду України. Через низький підсумковий рейтинг Стефанчук вибув з рейтингу. На сторінці вказана також додаткова інформація про нього. Від 2016 року Стефанчук працював директором ТОВ «Видавничий дім „Ін Юре“» та тренером з підготовки кадрів для Національної поліції України у ТОВ «Смарт солюшинс».

Кандидат є членом адвокатського об’єднання «Адвокатська компанія „Кайрос“». Згідно з декларацією за 2017 рік, Стефанчук є головою громадської організації «Європейський науково-дослідний інститут права». Братом Миколи Стефанчука є Руслан Стефанчук. Останній є представником Володимира Зеленського у парламенті. Про нього ми писали раніше.

Остання декларація Миколи Стефанчука у реєстрі НАЗК датується 13 червня цього року та охоплює 2018 рік. Він претендував на посаду заступника директора ДУ «Національний офіс інтелектуальної власності». Стефанчук вказав 11 об’єктів нерухомості: 4 квартири та 2 земельні ділянки. Одна квартира та земельна ділянка повністю належать Стефанчуку, решта об’єктів частково або повністю належать членам сім’ї.

Миколі Стефанчуку належить автомобіль «Mitsubishi Outlander», а його дружині — «Peugeot 107». За 2018 рік кандидат заробив понад 205 тисяч гривень в Київському національному університеті. Також він мав пенсію (майже 49 тисяч гривень), зарплату від роботи на своїй фірмі (3723 гривні) та дохід від зайняття підприємництвом (понад 86 тисяч гривень). 

Олена Копанчук

За даними сайту ЦВК, Олена Копанчук народилася 1 листопада 1978 року у Львові. Має вищу освіту. Працює адвокатом в адвокатському об’єднанні «Копанчук та Партнери». Не є членом будь-якої політичної сили. Мешкає у Хмельницькому.

На сайті Олени Копанчук вказано, що від 2007 року вона займається юридичною практикою в адміністративних та господарських судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій, а також у Верховному Суді. Від 2011 року займається адвокатською практикою.

За даними сервісу YouControl, АО «Копанчук та Партнери» зареєстроване у травні 2018 року. Основним видом діяльності є діяльність у сфері права. Статутний капітал становить 2000 гривень.

Олексій Жмеренецький

За даними сайту ЦВК, Олексій Жмеренецький народився 28 жовтня 1986 року в місті Ухта (Республіка Комі, Росія). Має вищу освіту. Працює заступником голови правління благодійної організації «Благодійний фонд „Коло“». Не є членом будь-якої політичної сили. Мешкає у Хмельницькому.

За даними проекту «Посіпаки», Олексій Жмеренецький був помічником депутатів Верховної Ради Володимира Каплієнка (6 скликання, «Блок Юлії Тимошенко») та Віктора Кривенка (8 скликання, безпартійний).

За даними сайту «Studrespublika», Олексій Жмеренецький переїхав до Хмельницького 1993 року. Відтоді й до 2004 року навчався в НВО №9. 2004 року вступив до Хмельницького національного університету. Цього ж року став членом студентської ради факультету, а за два роки — членом студентської ради університету. 2007 року став заступником голови Молодіжного парламенту Хмельницької області. З того ж року є членом молодіжної консультативної ради при Фонді Народонаселення ООН. 2008 року став членом Колегії Всеукраїнської студентської ради при Міносвіти.

Нагадаємо, що під час передвиборчої кампанії Олексію Жмеренецькому погрожували вбивством. 13 липня він подав заяву до поліції. Правоохоронці відкрили кримінальну справу. За три дні підозру про скоєння злочину вручили мешканцю Києва.

Ігор Марчук

За даними сайту ЦВК, Ігор Марчук народився 17 лютого 1969 року в Кам’янці-Подільському. Має вищу освіту. Працює директором директор, ТОВ «М-ЕНД-С». Не є членом будь-якої політичної сили. Мешкає у Києві.

За даними сайту кандидата, він закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію за спеціальністю «Менеджмент організацій» та здобув кваліфікацію менеджера-економіста.

За даними сервісу YouControl, ТОВ «М-ЕНД-С» зареєстроване у лютому 2003 року. Розмір статутного капіталу становить 18 500 гривень. Основним видом діяльності є вантажний автомобільний транспорт.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Хто зна, що з цих усіх вийде. Але таки добре, що старих з ради випхали
  • Денис

    цирк
  • куц

    Шрек

    валентина reply куц

    В того Шрека папа дохтор , зррбив инвалидность йому , пенсия в нього 87 тис грн в мис

    Федя Самсонов reply куц

    як можна бути таким туп....им і судити людину за його зовнішність?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up