Скрудж Макдак та незареєстрований кандидат: що і як розміщують на виборчих стендах у Хмельницькому

Скрудж Макдак та незареєстрований кандидат: що і як розміщують на виборчих стендах у Хмельницькому
Стенд біля відділення «ПриватБанку» на Проскурівській
  • Передвиборча кампанія в Україні стартувала майже два тижні тому.

  • На спеціальних інформаційних стендах у Хмельницькому вже розмістили політичну агітацію.

  • У громадянській мережі «Опора» вважають, що вона порушує закон.

В останній день 2018 року в Україні стартувала передвиборча кампанія. З цього дня потенційні кандидати на посаду президента мають можливість подати документи до Центральної виборчої комісії та стати кандидатами вже офіційно. Станом на сьогодні, 10 січня, цей статус мають п’ять громадян України: Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий та Віталій Скоцик.

Майже місяць тому Хмельницька міська рада затвердила перелік місць для встановлення стендів з політичною агітацією. У списку — 27 місць у різних мікрорайонах міста. Встановлювати стенди доручили управлінню ЖКГ. А управлінню екології та контролю за благоустроєм доручили стежити, щоб у місті не було політичної агітації поза цими стендами. Сьогодні, 10 січня, виконавчий комітет вирішив виділити на ремонт та фарбування стендів 68,5 тисячі гривень з міського бюджету.

Відео дня

Журналісти vsim.ua вирішили подивитися, як зараз виглядають місця для агітації. На стенді біля філармонії немає ані політичної агітації, ані будь-яких інших плакатів чи написів. Стенд на зупинці «Торговий центр» навпроти СІЗО обклеєний плакатами з фото Руслана Кошулинського, його іменем та написом «єдиний вибір українців». Агітки з політиком є також біля «Дитячого світу»,  залізничного вокзалу та міської лікарні. Додамо, що біля медзакладу на плакатах є написи «дебіл» та «слава UKR».

Стенд біля залізничного вокзалу

Зараз Руслан Кошулинський не є офіційно зареєстрованим кандидатом на президентський пост. Як повідомляють активісти громадянської мережі «Опора», розміщення листівок Кошулинського на стендах має ознаки дочасної агітації та порушує закон «Про вибори Президента України».

На стенді поряд із відділенням «ПриватБанку» на Проскурівській можна побачити афішу гурту «Табула раса», оголошення про купівлю непотребу та напис «Саша Мудрик наш президент». На стенді біля кінотеатру Шевченка наклеїли маленькі зображення кіноперсонажів — Джокера та Скруджа Макдака. Плакатів інших кандидатів у президенти — зареєстрованих чи потенційних — на оглянутих стендах немає.

Стенд біля зупинки «Торговий центр»
Стенд біля міської лікарні
Стенд біля міської лікарні
Джокер та Скрудж Макдак. Стенд біля кінотеатру Шевченка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up